Színészként A keresztapa-trilógia második részében debütált 1974-ben. Világszerte az 1984-es Beverly Hills-i zsaru című filmben alakított szerepe után tett szert hírnévre Frank Pesce, aki február 6-án vesztette életét, alulmaradva a demenciával szemben vívott küzdelemben.

Bár a főszerepekből kimaradt, arcát a mai napig bárki megismeri emlékezetes mellékszerepeinek, és kiváló játékának köszönhetően.

Pesce a '70-es évek közepétől számos nagy sikerű produkcióban, hatalmas nevek mellett szerepelt, mint például a Jackie Chan főszereplésével készült Rendőrsztori című sorozat vagy az 5 évadot megélt Kojak. Ezen kívül többször is feltűnt Sylvester Stallone-filmekben, például az első Rockyban és a '78-as Édenkert a sikátorban című alkotásban.

Az igazi siker azonban csak ezek után következett: 

A Beverly Hills-i zsaru nyitójelenetében egy cigarettavásárlót alakított, majd két évvel később a Tom Cruise és Kelly McGillis főszereplésével készült Top Gun című népszerű filmben tűnt fel.

Vendégszerepelt még olyan ikonikus műsorokban, mint a Cagney & Lacey és a Knight Rider.

Frank Pesce évek óta küzdött a demencia súlyos tüneteivel, mígnem február 6-án végleg feladta a harcot.

Halálának hírét barátnője, Tammy Scher erősítette meg. A nő a Variety magazinnak úgy nyilatkozott: élete mélypontján találkozott Frankkel – írja az express.co.uk cikke nyomán a blikk.hu.