Nemzedékek nőttek fel a 8 éves földimalacról szóló, 1996-ban indult Arthur című rajzfilmsorozaton, nemcsak az Egyesült Államokban és Kanadában, de itt, Magyarországon is. Egy korszak február 21-ével véget ért, aznap adták le ugyanis a széria utolsó epizódját. Lássuk, az elmúlt 26 évben kik kölcsönözték kedvenc mesehősünk hangját.

Arthur Read karakterével először 1996. október 7-én találkozott a nyugati nagyérdemű, a PBS csatorna aznap adta le az első évad első részét. A széria végül 25 évadot élt meg, összesen 253 epizód készült.

Az eltelt évek során összesen kilenc színész szólalt meg Arthurként, az első öt évben Michael Yarmush adta a földimalac hangját.

Mikor Yarmush belépett a pubertáskorba és mutálni kezdett, a hatodik évadra  Justin Bradley váltotta fel őt. A hetedik és nyolcadik évadban Mark Rendallt érte a megtiszteltetés, majd az ő helyébe Cameron Ansell lépett három évadon keresztül.

A 12, 13, 14 és 15. évadban Dallas Jokicot hallhatta az angol nyelvű közönség, majd két évadra Drew Adkins, további kettőre William Healy, a 20. és 21-re Jacob Ursomarzo, végül az utolsó 4 évadra Roman Lutterotti vette át a stafétát.

Eközben Hazánkban mindvégig Baráth István kölcsönözte a karakter hangját.

via GIPHY

A PBS tavaly júliusban jelentette be, hogy a 25. évaddal a sorozat véget ér, az utolsó négy epizódot február 21-én sugározta a csatorna.

Arthur ezúttal egy családi vakációra indul, barátaival együtt megtanulja, hogyan segíthet egy gyászoló barátjának, illetve egy különös jövendőmondó játék betekintést enged számára a jövőbe.

A befejező jelenetben pedig mi magunk is megismerhetjük a felnőtt Arthurt és barátait, az alkotók ugyanis 20 évvel későbbre kalauzolnak bennünket.

Kicsit átalakítva a Seinfeld című sorozatból ismert karakter, a leves náci emlékezetes >>neked nincs leves<< felkiáltását: neked nincs több műsor! De az igazság az, hogy a több, mint 600, köztük jó pár igazán különleges történettel a munkánk valóban véget ért. És ezek a történetek még éveken át ismétlődnek majd a televízióban, így pedig a sorozat tovább él az eljövendő generációkkal

– mondta Marc Brown, az Arthur című széria készítője.

(ENews)