Idén augusztusban királynőt választ a Miss Balaton. A döntőt ismét Iszak Eszter vezeti, aki kommunikációs tanácsadóként, illetve mentorként is segíti a lányokat. Eszter a Velvetnek elárulta, pontosan milyen királynőt keres, illetve arról is szó esett, hogy mi a véleménye a Photoshopról.

Mi számít szépnek? Mitől tűnik ki valaki a tömegből?

A Miss Balaton csapatában töltött nyolc év alatt több ezer jelentkezővel találkoztam, dolgoztam. Bár nem szeretem az elcsépelt és közhelyes kijelentéseket, mégis azt gondolom, hogy tényleg azok a lányok, akik nemcsak szépek, de különlegesek is. Olyat keresünk, akinek lehet, hogy nem a legtökéletesebb az alakja, mégis olyan személyiséggel rendelkezik, hogyha belép egy szobába, mindenki felfigyel rá.

Szerintem az is fontos, hogy egy olyan személyből legyen királynő, aki később a közösségi felületein is jó példával szolgál.

Abszolút! Mindenki azt gondolja, hogy elég, ha a lányok szépek, pedig ez nem így van.

A jelentkezők több rostán is átesnek, fontos, hogy egy szépségkirálynő tájékozott, jól kommunikáló és gondolkodó személy legyen.

Egy trágárkodó lány például biztosan nem állná meg a helyét köztünk.

Mi a helyzet a filterekkel? Azt is figyelitek, hogy a jelentkezők mennyire szerkesztik a fotóikat?

Azt gondolom, hogy a mai világban kevés olyan lány van, aki nem szerkeszti a fotóit. A versenyben nem kizáró ok, ha valaki filterezi a képeit, de azért azt sem szeretjük, ha a beküldött felvételek helyett egy teljesen más személy jön el a castingra. Volt már erre példa!

Mit nézel meg elsőnek egy jelentkezőn?

Arc és tekintet, utóbbi miatt nem is szeretem, amikor műszempillákat látok, hiszen így nem láthatom a természetes tekintetét.

Számodra is ezek a legfontosabbak?

Érdekes, hogy az utóbbi időben pont elgondolkodtam ezen, amikor egyik nap a tükörbe néztem és azt éreztem, hogy más a tekintetem, mint pár évvel ezelőtt. Banális példa, de nemrég, amikor becsípődött a gerincem és óriási fájdalmaim voltak, belenéztem a tükörbe, és mintha nem is ugyanaz az ember nézett volna vissza rám. Akkor döbbentem rá, mennyire árulkodik a tekintetem, hogy tényleg igaz a mondás, miszerint a szem a lélek tükre.

Az orosz-ukrán konfliktus hetek óta lázban tartja a világot. Mit gondolsz, az események nem befolyásolják a lányokat a jelentkezésben?

Mindenkinek feladata segíteni. A rádióban több olyan adás is készül, ahol összeszedjük, kinek hogyan tudunk segíteni (február 28-án a Spirit FM Bistro című műsorában debütált - a szerk.), emellett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet tagjaként is mindent próbálok megtenni.

Mindezek mellett a világnak nem szabad megállnia, párhuzamosan folytatnunk kell az életünket, még ha nem is olyan vidámak most a hétköznapjaink, mint korábban.

Ha azon szorongunk, hogy háború van, csak önmagunknak ártunk. Azt gondolom, hogy később az ránt ki minket ebből, ha mindenki mindent megtesz, hogy segítsen, mellette pedig azon dolgozik, hogy a környezete és önmaga is jól érezze magát. Nyilván mindenbe bele lehet kötni, de nem hiszem, hogy azzal, hogy valaki szépségkirálynő szeretne lenni és jelentkezik, hibát követne el.

További információ:

www.missbalaton.hu