Elállt a lélegzet a 75. BAFTA-gálán, amikor a popdíva belépett a londoni Royal Albert Hallba március 13-án. Méregzöld ruhájával mindenkit levett a lábáról Lady Gaga.

Az előadóművész sikerekben gazdag évet tudhat a háta mögött: 2019-ben alapított szépségmárkájával javában betört a piacra, folyamatosan felfelé ívelő zenei pályája mellett pedig ismét megcsillogtathatta színésztudását.

Bár A Gucci-ház című film megítélése mind a rajongók, mind pedig a kritikusok körében megoszlott,

a vásznon nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplőnek járó BAFTA-díjra jelölték.

Köztudott, hogy Gaga extravagáns stílusával is a világ egyik legkedveltebb hírességévé nőtte ki magát, így nem meglepő, hogy a vörös szőnyegen ő volt az egyik legfeltűnőbb jelenség. 

Az énekesnő ezúttal egy csodaszép, mély dekoltázsú, méregzöld Ralph Lauren estélyit választott, amelyet Tiffany & Co. ékszerek díszítettek. A ruhát 50 méter bársonyból és selyemből alkották, elkészítése több,  mint 150 órát vett igénybe.

Lady Gagát legutóbb 2019-ben, a Csillag születik című filmben nyújtott alakításáért jelölték ugyanerre a díjra. Bár a legjobb női főszereplőnek járó elismerést akkor nem nyerte el, a film zenei albumával és annak Shallow című dalával ő lett az első olyan személy a díjátadók körében, akit egyazon évben Oscar-díjjal, Grammy-díjjal, BAFTA-díjjal, illetve Golden Globe-díjjal jutalmaztak.

Tudta?

A BAFTA-díjátadó a Brit Film- és Televízióművészeti Akadémia által szervezett éves gála, amelynek keretében átadják a legjobb brit és nemzetközi filmes munkákért járó elismeréseket.

(colore.hu)