Közeleg a 94. Oscar-gála, ahol várhatóan idén is szebbnél szebb ruhadarabokban vonulnak végig a vörös szőnyegen a legnagyobb hollywoodi sztárok. Az eddigi években sem volt ez másképp: összeállításunkban bemutatjuk a valaha volt öt legmerészebb szettet.

Hogy ki, miben érkezik a filmes világ legnagyobb díjátadó ünnepségére, az sokáig beszédtéma, a divattervezők számára pedig igazi dicsőség, ha valaki éppen az ő kreálmányukban veszi át a szobrot.

Ugyanakkor nem árt némi óvatosság a tervezők részéről, a gála dresszkódja ugyanis szigorú, inkább konzervatívabb vonalat képvisel.

Az ünnepségen nem illik kihívónak lenni, a nőknek például elegáns, hosszú estélyi ruha javasolt.

Ennek ellenére a sztárok nem egyszer feszegetik a határokat, természetesen ezek közül kerültek ki az alábbi, legmerészebb ruhadarabok is.

Raquel Welch

A jelenleg 81 éves színésznőt fiatalabb éveiben Hollywood egyik legvonzóbb hírességének tartották. Nem is hazudtolta meg önmagát az 1972-es Oscar-gálán, amelyre egy spagettipántos, mélyen dekoltált ruhában érkezett.

Mivel akkoriban a mostaninál is szigorúbbak voltak az öltözködésre vonatkozó szabályok, a színésznő igazi lázadónak számított, spagettipántos ruhát választani hallatlanul nagy merészség volt.

Cher

Az öregedésben jó pár éve megállt énekesnőt 1988-ban jutalmazták Oscar-díjjal a Holdkórosok című filmben nyújtott alakításáért. Mikor megérkezett a díjátadóra, minden szem őrá szegeződött, ugyanis egy szinte teljesen áttetsző, a képzeletre nem sokat hagyó ruhát választott, amely leginkább egy hastáncosnő szerelésére emlékeztetett.

Megjelenését az Oscar történetének legbotrányosabb epizódjai között is számon tartják.

Cameron Diaz

2000-ben a színésznői karrierje csúcsán volt, rengeteg filmje jelent meg, nem mellesleg epekedtek utána a férfiak. Mégis meglepődve fogadták őt a 72. Oscar-gálán, ahol egy áttetsző Versace csipkeköntösben jelent meg melltartó nélkül. A mellei mellett bugyit is villantott.

Halle Berry

A Macskanő című 2004-es film főhőse egy Elie Saab kreációban érkezett a ceremóniára 2002-ben, ám a dresszkódot ő sem igazán tudta betartani. Míg a ruha alsó része egy mindent takaró hatalmas bordó uszály volt, felül már sokkal kevesebbet hagyott a képzeletre: egy-egy virágmintán kívül majdhogynem meztelen felsőtesttel vette át a díját a színésznő.

Olivia Wilde

A gyönyörű híresség 2016-ban minden egyes esemény vörös szőnyegén tündökölt, így számítani lehetett rá, hogy az Oscar-gálán is kitesz magáért. Nem is okozott csalódást, a díjátadóra egy, a melleknél jócskán kivágott Valentino-ruhát választott. Úgy tündökölt a kamerák előtt, mint egy görög istennő.

(Glamour)