A Spencer sztárja hivatalos válaszban fejezte ki még tavaly novemberben: hidegen hagyja, hogy a Diana hercegnéről szóló életrajzi filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölik-e vagy sem. Mit ad Isten, ha az alkotás nincs is A legjobb film kategória jelöltjeinek listáján, Stewart neve ott szerepel A legjobb női főszereplőnek járó díj esélyesei között.

Le se sz*rom. Az Oscar-gála vicces dolog. Annyi hihetetlen film és előadás van, amelyeket alig látni. Ez határozottan elárul valamit arról, hol is vagyunk határozottan jelen, vagyis, hogy miket nézünk és mikkel törődünk

– mondta a tőle megszokott őszinteséggel a Variety’s Award Circuit podcast műsorban korábban Kristen Stewart.

A színésznőt ennek ellenére természetesen érdekli, hogy a közönség és a szakma hogyan fogadta a Spencer-t. Mint azt szintén elmondta: örül annak, hogy a film beszédtémává vált.

Nagyon is értékelem, hogy valami, amiben részt vettem, ilyen hatalmas beszélgetést indított el. Nem azért csinálunk filmeket, hogy ne kapcsolódjunk egymáshoz. Ennek visszhangja kell legyen, ami meg is marad. Jó, hogy az emberek ilyen mértékben beszélnek róla

– fejtette ki véleményét a színésznő, aki a szerepről az Entertainment Weekly-nek a következőképpen nyilatkozott korábban: 

Diana egy furcsa kombinációja volt olyan dolgoknak, amelyek úgy tűntek, nem illennek össze. Valószínűleg az az erő, amit mindenhova magával vitt, zaklatta fel azokat az embereket, akik egyfajta szelíd és csendes alakra vágytak. Kézzelfogható, melegszívű és törékeny volt, akinek nyugalomra és gyógyírre volt szüksége.

(Cosmopolitan)