Szinte az egész show-t végigizgulhatták a legjobb főszereplőnek jelölt színészek és színésznők, hiszen a díjátadó vége felé, a legjobb filmnek járó „fődíj" előtt hirdetik ki az elismerő címeket. A legjobb női főszereplő jutott utoljára, aki nem más lett, mint  Jessica Chastain.

Anthony Hopkins, a tavalyi év legjobb férfi főszereplőnek járó díj nyertese nyújtotta át a díjat a gyönyörű színésznőnek, aki maga mögé utasította

  • Jessica Chastaint (Tammy Faye szemei),
  • Olivia Colmant (Az elveszett lány),
  • Penélope Cruzt (Párhuzamos anyák),
  • Nicole Kidmanr (Az élet Ricardóéknál) és
  • Kristen Stewartot (Spencer).

Chastain a szokásos köszönetnyilvánítással kezdte beszédét.

Köszönöm, hogy rávezettetek, milyen jó lehetek azzal, hogy megmutattátok, ti milyen jók vagytok

– szólt először kollégáihoz és példaképeihez, köztük jelölttársaihoz a színésznő.

Odakint annyian élnek reménytelenségben és érzik magukat egyedül. Itt Amerikában rengeteg családot érint öngyilkosság, köztük az enyémet is. Sokan az LMBTQ közösség tagjaiból kerülnek ki, olyan sok erőszak, és gyűlöletbűnözés van a világban. Én ebben a pillanatban a szeretetből merítek erőt. A szeretetből, ami mindannyiunkat összekapcsol. Általa mind el tudjuk fogadni önmagunkat. Hiszen mind szeretnénk félelem és erőszak nélküli életet élni. Odakint, akik egyedül érzitek magatokat, szeretném ha tudnátok, hogy a bennetek rejlő egyediség a feltétel nélküli szeretet kulcsa!