Az első óra után eljutottunk a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díj kiosztásához. Az elismerést a tavalyi év legjobb női mellékszereplője nyújtotta át.

Jun Jodzsong lépett a színpadra, hogy átnyújtsa a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat. Ő maga a 93. Oscar-díjátadón nyerte el a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést a Minari – A családom története című produkcióban.

A legjobb férfi mellékszereplő kategória idei jelöltjei voltak:

  • Ciaran Hinds, Belfast
  • Troy Kotsur, Coda
  • Jesse Plemons, A kutya karmai közt
  • J.K. Simmons, Az élet Ricardóéknál
  • Kodi Smit-McPhee, A kutya karmai közt

A díjat pedig végül Troy Kutsor nyerte el, akit életében először jelöltek Oscar-díjra. A siketnéma színész jelelve „mondott" beszédet.

Hihetetlen itt lenni ezen az úton. El sem hiszem. Köszönöm az akadémiának, hogy felismerték a munkámat. Hihetetlen, hogy a film elérte az egész világot. Még az elnökhöz, Joe Biden-hez is eljutott, akit személyesen is volt alkalmam megismerni, és tanítani neki egy kis piszkos jelölő nyelvet. Most azonban köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segített a színésszé válásom útján. Valamint a rendezőmnek, Sian Hedernek. A legjobb rendező, mert a legjobb kommunikátor. Ő a híd közöttünk

– fogalmazott Kutsor, aki édesapjáról is ejtett néhány szót.

A legjobb jelölő a családban édesapám. Egy autóbaleset során azonban lebénult. Apa, most hozzád szólok: nagyon sokat tanultam tőled, és örökké szeretni foglak! Te vagy a hősöm! A legnagyobb rajongóim pedig többek között a feleségem és a kislányom, nekik is szeretnék köszönetet mondani. Ezt a díjat az egész siket és más fogyatékkal élő közösségnek ajánlom. Ez a mi pillanatunk. Bár a szüleim most nincsenek jelen, nézzétek: megcsináltam!
Dad best signer in family but car accident paralízedtá vált, dad sokat tanultam tőled alwys love u u are my hero thank you for my bigest fans, feleség lányom, többek között. this is dedicated to the deaf community, disbabled community this is our moment. Szüleim nincsenek itt de lássátok, megcsináltam.