Szembetűnő változáson ment át az utóbbi időben Horváth Gréta. Az influenszer teljes életmódváltásba fogott betegsége miatt, és bár a tavalyi diagnózis óta egészségesen éli a mindennapjait, ezt megelőzően is végigkísérte az életét a folyamatos fogyókúrázás. Bár tudja, a teste nem tökéletes, mára elfogadta magát, nem keresi folyton a hibákat.

Az influenszer minderről Lilu Makeup/Down  című műsorának legújabb részében vallott.

Nekem is vannak olyan testrészeim, amik nem tetszenek. Például striás a hasam, a köldököm picit belóg, mert én hülye, csináltattam köldökpiercinget, és amikor nagy volt a pocakom a kisfiammal, az ott kinyúlt. Van egy pici császárhegem, én is centiről centire vizsgálhatnám magam. Nem függhetek mindig saját magam hülyeségén, mert akkor egész életemben csak állnék a zuhanyzóban, és mindig valamivel vakarnám magam

– magyarázta Lilunak az Ázsia Expressz korábbi győztese, aki arról is említést tett,  hogy miért vágyott arra, hogy ismert legyen és miért a nagymamájának köszönheti, hogy megismerte őt az ország.

Gréta kemény életmódváltásának köszönhetően rövid időn belül közel 20 kilót adott le, ám mint kiderült, egy ponton kétségbeesetten fordult orvoshoz, mert nem tudta leadni a súlyfelesleget.

Nem voltam jól ősszel egyáltalán lelkileg. Az volt a mélypont számomra, amikor mentem az orvoshoz, az endokrinológushoz, hogy nagy a baj doktor úr, nem tudok lefogyni, hiába diétázom, hízok. Úgy mentem oda, hogy mondtam anyukámnak, most fog indulni az új életem. Erre csörög a telefonom, fölveszem, felhívtak, hogy lennék-e egy molett cégnek a reklámarca. Én, aki soha életében nem volt egy nagyon nagy súlyú lány – amivel semmi problémám nincs –, de akkor hallottam magam először így definiálni, hogy hogy akkor amit én belül érzek, az teljesen más, mint amilyennek látom magam. Nekem ez itt borzasztó volt. Sírva mentem föl az orvoshoz, könyörögtem neki, hogy segítsen, mert most jött el az a pont, hogy nem tudok mit csinálni. Nekem nagyon fájt az a telefonhívás!

– fogalmazott az influenszer, akinél inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak.

Gréta a Makeup/Down forgatására egyébként egy kisebb bőrönddel érkezett, hogy megmutassa a kedvenc szépségápolási termékeit. Elárulta, miért hord magánál csavarhúzót, hogy miért „csúszott rá” a kommentek olvasására, és hogy miért volt biztosítva az összes Éjjel-Nappal Budapest szereplőnek pszichológus.

Mint mondja, elégedett mostani életével. Nem csak Instagramos tevékenységet végez, több más munkája is van, tervei szerint az esküvőszervezéshez is hamarosan visszatér. Korábban eladóként, hitelügyintézőként, irodai asszisztensként, felszolgálóként, mixerként is kipróbálta magát, az Éjjel-Nappal Budapest előtt pedig fekete mosogatóként is dolgozott. Ma már nem vállal el olyan munkákat, amelyek nem teszik boldoggá, és – ahogy ő fogalmazott – celebsimogatóba sem szeret járni.

(Bors, 24.hu)