A csütörtöki hírösszefoglalóból azt is megtudhatja, miért vitték el kommandósok a Váradi Roma Café frontemberének fiát, hova utazik legközelebb Járai Máté és hogyan talált rá testi-lelki egyensúlyára Vásáry André. Mindezen túl olvashat Somló Tamás szobráról, Berkes Péter haláláról és Berki Mazsi gyászáról.

  • Botrány ide vagy oda, gyerekre vágyik Solti Berni. A fiatal házaspár a TV2 Drágám, add az életed! című műsorában adásról adásra próbálja bizonyítani a szerelmét azután, hogy Berni képes volt megbocsátani férje, Solti Ádám viszonyát, valamint házasságon kívül született gyermekét. Bár a műsor felvétele megelőzte a május elején kirobbant botrányt, Berni akkor már tisztában volt a tényekkel. Ennek ellenére a legutóbb adásba került részben úgy fogalmazott:

Remélem, hogy nagyon sok gyerekünk lesz és együtt öregedhetünk majd meg, és a gyönyörű házunkban együtt élünk majd életünk végéig. 

  • Bár még nehéz, kész továbblépni Berki Mazsi. Férjét, Berki Krisztiánt május 26-án helyezték végső nyugalomra a budapesti Farkasréti temetőben. Azóta másodjára posztolt Instagram-oldalán az özvegy.
  • Kilencven éves korában elhunyt Berkes Péter író, forgatókönyvíró június 1-én szerdán. Művein gyerekek generációi nőttek fel, az Utánam, srácok! és az Öreg bánya titka című ifjúsági regényeiből filmsorozat is készült. Haláláról családja tájékoztatta az MTI-t.

Elment, pedig még olvashatott volna dédunokáinak, akiknek könyvek iránti szeretetében nagyon komoly szerepet játszott. A művész mindig próbál üzenni az utókornak, így a művei örök üzenetet rejtenek a jóságról, a barátságról és a kalandról, amelyek nélkül gyermek nem nőhet fel. Az olvasás szeretete emlékeztessen rá bennünket

 – írták.

  • Kórházba kerülta 89 éves, Kossuth-díjas újságíró, Vitray Tamás – tudta meg a Blikk

Kezelésen vagyok a kórházban. Nem tudom, mikor megyek haza, és azt sem, mikor leszek olyan állapotban és hangulatban, hogy nyilatkozzak erről 

– mondta a lapnak a legendás műsorvezető, aki állapotáról nem kívánt részleteket megosztani. Egy közeli ismerőse szerint nem szeret panaszkodni, minél hamarabb szeretné maga mögött tudni a nehézségeket.

Szerencsére van kire számítania, a gyermekei és a családja mindenben támogatják. Minden nap tartják a kapcsolatot, és nyilván akkor is segítenek Tamásnak, ha kijön a kórházból. Mellesleg jó kondiban van, otthon szokott szobabiciklizni, rendszeresen eljár boltba, intézi a dolgait, meg nem mondaná róla az ember, hogy közel van a kilencvenhez.

  • Kommandósok lepték el Váradi Róbert VII. kerületi lakását pár nappal ezelőtt. Blikk információi szerint információi szerint nem a Váradi Roma Café frontemberéért, hanem annak fiáért, a 17 éves Robikáért mentek. A hatóságok szerint egy 24 éves prostituáltat költöztetett magához, majd a vádak szerint többször is brutálisan megverte, a telefonját összetörte, a pénzét pedig az utolsó forintig elvette. Ezt követően megtiltotta a nőnek, hogy kapcsolatot tartson a rokonaival és ismerőseivel. A házkutatás során a rendőrök engedéllyel tartott fegyvereket is találtak.

A fiam teljesen ártatlan, semmi rosszat nem követett el. Amikor a gyerek ügye lezárult, majd nyilatkozom bővebben is

– mondta a lapnak az ismert muzsikus, akinek fia az életkora, büntetlen előélete és személyi körülményei miatt szabadlábon védekezhet.

  • Újabb nyaralásra készül Járai Máté és felesége. Az RTL Reggeli műsorvezetőjét nemrég szerződésszegés miatt felfüggesztették állásából, a kényszerpihenő ideje alatt pedig már megjárták Rómát.

Rómába így is, úgy is kimentünk volna, viszont Görögországot a kényszerpihenő miatt hoztuk előre. A Duna-parti nyaralónkba is lelátogatunk az utazás előtt. Annak nagyon örülök, hogy minőségi időt tudok most tölteni a feleségemmel 

– mondta a Blikknek a műsorvezető, akit a nézők június 30-tól láthatnak újra a képernyőn.

  • Megszólalt az édesanyja VV Krisztiánnak, aki az elsődleges hírek szerint öngyilkosságot követhetett el Ausztriában, miután rendőrségi ügybe keveredhetett. A tragikusan fiatalon, mindössze 29 éves korában elhunyt, egykori reality-sztár az RTL Klub Való Világ című valóságshowjának 6. évadában vált ismertté, a műsort követően az Egyesült Államokban, majd Ausztriában próbált szerencsét.

Krisztián halálának körülményeit még vizsgálják, egyelőre nem tudtam a rendőrséggel beszélni. Igaz, az édesapja öngyilkos lett, de Krisztián maga volt az élet, nem tett volna ilyet. Aki ismerte, tudja

– nyilatkozta a Blikknek Bata Krisztián édesanyja. A lap a férfi volt barátnőjét, VV Izát is utolérte, akit nagyon megrendített exbarátjának halálhíre. Elmondása szerint exbarátját nagyon megviselte az édesapja elvesztése. Nemrég pedig a Facebook-oldalán jelent meg egy zavaros hozzászólás, amelyben egy nő azt állítja: feljelentette Krisztiánt.

Van egy pár csoport, ahova beírtam rólad az információkat, hogy veszélyes vagy a nőkre. Most meg a feljelentés mától indul, elindult ellened szép fiú. 

Az osztrák unterpremstätteni rendőrség egyelőre nem erősítette meg a feljelentés hírét.

  • Több hazai híresség is jelen volt, amikor június 1-jén szobrot állítottak Somló Tamásnak Szigetváron. Az LGT legendás zenésze 68 éves korában, egy évek óta tartó betegség következtében hunyt el 2016. július 19-én – emlékeztet a Blikk. Szeretteit és rajongóit azóta is kínozza a zenész hiánya, aki Szigetvárt a második otthonának tekintette, a helyi zeneiskola kiemelkedő támogatója volt. A szobrot az emlékének tiszteletére emelték, a felavatásán pályatársak, barátok és rajongók is jelen voltak.
  • Személyi edzőt fogadott, új életformájának köszönhetően pedig sikerült rátalálnia testi-lelki egyensúlyára Vásáry Andrénak. Bár az életének eddig is fontos részét képezte a mozgás, pontosabban a jóga, a koronavírus-járvány hatására úgy érezte, az már nem elég.

Nem az a cél, hogy hatalmas izmaim legyenek, hanem önmagamhoz képest szeretném karbantartani magam. Megpróbálok odafigyelni az étkezésre, ami számomra elég nehéz, mivel nagyon édesszájú vagyok

– árulta el a Borsnak az énekes.