A mai napig serényen tevékenykedik az amerikai katolikus egyház életében Dolores Hart, aki fénykorában Elvis Presley-vel csókolózott. Nem mindig volt ám apáca!

Egyenesen Hollywoodnak fordított hátat 1962-ben a csinos szőkeség, aki 10 éves korában csak azért tért át a katolikus hitre, mert mise után édességet osztogattak. A filmek világába nagyapján keresztül csöppent bele, aki mozigépészként dolgozott. Dolores rengeteg időt töltött vele a vetítőfülkében, majd később Los Angelesbe költözött és középiskolai darabok szereplőválogatásaira járt. Bár erőfeszítései először kudarcba fulladtak, később felvételt nyert a Marymount főiskolára.

Első nagyobb szerepét az 1957-es Szeretni téged (Loving You) című zenés drámafilmben kapta, amelyben

Elvis Presley oldalán tűnt fel. A történetben a világhírű énekes által alakított karakterrel bonyolódik románcba, akivel a film végén csókot vált.

Hartnak a magánélete is remekül alakult, egy üzletember kérte meg a kezét. Óriási esküvőre készültek, a színésznő menyasszonyi ruháját pedig nem más, mint az Oscar-díjas tervező, Edith Head készítette.

Beágyazási kód beszerzése Kicsi Közepes Nagy Extra nagy

Az oltár elé azonban már nem jutott el a csodás ruhakölteményben Hollywood sztárja:

1963-ban váratlanul bejelentette, hogy apácának vonul.

Az akkor 24 éves színésznőt mint később kiderült, többek között az egyik filmje, Az ellenőr sarkallta arra, hogy búcsút mondjon a hírnévnek.

Ez a film volt az, ami miatt igazán elgondolkodtam azon a lehetőségen, hogy apáca leszek. Eddig soha nem beszéltem erről igazán

– fogalmazott egy 2008-as interjúban Hart, aki egy zárdában is sokszor megfordult a megtérése előtt. Mint azt elárulta: minden egyes alkalommal egyre nehezebb volt elszakadnia onnan, úgy érezte, ott van otthon igazán.

Végül 1966-ban tett örök fogadalmat és vált apácává.

Beágyazási kód beszerzése Kicsi Közepes Nagy Extra nagy

Pontosabban azzá a világhírű apácává, aki elmondhatja magáról, hogy csókolózott Elvis Presley-vel. Életét azóta számos könyv, valamint egy 2011-ben bemutatott, az Isten a nagyobb Elvis címet viselő dokumentumfilm is feldolgozta, amely Oscar-jelölést kapott.

Hart a lehetőségeihez mérten eredeti hivatását is megőrizte az évek alatt: szabadtéri színházat alapított az apátság területén, hogy ezzel segítse a fiatalokat abban, hogy megtalálják hivatásukat Krisztusban.

(múlt-kor)