Vasárnap este tudatta közösségi oldalán basszusgitárosa halálának hírét Jon Bon Jovi, a Bon Jovi zenekar frontembere. Alec John Such 70 éves volt.

Az amerikai rockegyüttest 1983-ban ötödmagával alapította John Francis Bongiovi Jr., David Bryan billentyűs, Alec John Such basszusgitáros, Richie Sambora gitáros és Tico Torres dobos. Utóbbi kettőt Such csábította a zenekarba, miután a '70-es és a korai '80-as években ő már igazi veteránnak számított a rockzenei színtéren, számos kapcsolattal.

A pop-metál stílust megalkotó Bon Jovi zenekart végül 11 év zenélés után kiégésre hivatkozva otthagyta, a helyére Hugh McDonald érkezett 1994-ben. Egyes források szerint visszavonulásának több oka is volt, köztük alkoholproblémája és a koncerteken elkövetett hibái. Ezt követően még egy alkalommal zenélt együtt a régi bandával, amikor 2018-ban beiktatták a zenekart a Rock and Roll Hall of Fame-be. 

Ezek a srácok a legjobbak. Annyi szép időt töltöttünk együtt! Nem lennénk itt, ha ők nem lennének. Borzasztóan szeretem őket, és mindig is szeretni fogom

– fogalmazott a beiktatási ceremónián Such, aki 70 éves korában, június 5-én vesztette életét. Halálhírét Jon Bon Jovi a Twitter-oldalán közölte.

Megrendülve értesültünk arról, hogy kedves barátunk, Alec John Such elhunyt. Ő eredeti tag volt. A Bon Jovi egyik alapítójaként szerves része volt a zenekar megalakulásának. Őszintén szólva rajta keresztül találtunk egymásra. Tico [Torres] gyerekkori barátja volt, és ő hozta el Richie-t [Sambora], hogy lásson minket fellépni. Alec mindig is vad és élettel teli volt. Ezek a különleges emlékek ma egyszerre csalnak mosolyt az arcomra és könnyeket a szemembe. Nagyon hiányozni fog nekünk

– fogalmazott közleményében az énekes, aki egy videó-összeállítást is közzétett barátjáról, Alec John Suchról.

Az egyes források szerint magyar felmenőkkel rendelkező néhai basszusgitáros halálának okát nem közölték. Betegségben feltehetőleg nem szenvedett, erre utaló dokumentumok nincsenek.