Szenzációs hangulatot teremtve, több tízezer fős házibulival ünnepelte 30 éves születésnapját az Irigy Hónaljmirigy. A legendás paródiazenekar rajongói tombolva „parancsolták” többször is vissza a zenészeket a színpadra , ahol Rácz Gergő, valamint a Tankcsapda is feltűnt az est sztárvendégeként. A debreceni rockerek és a mirigyek közös produkciója az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb fúziójával színesítette a hazai könnyűzenei palettát.

Fennállásuk eddigi legnagyobb szabású koncertjét a Groupama Arénában tartották az Irigy Hónaljmirigy tagjai. A koncert a pandémia miatt egy teljes évet csúszott, ám így is húszezer néző dúdolta egyszerre az YMCA című sláger alapjaira épülő Mirigy Himnuszt és énekelte torkaszakadtából a Szívós szemű Márta, a Nincs fuxa, jáj!, vagy a VALMAR ft. Szikora Robi Úristen című szerzeménye nyomán született Jóisten című számot.

A különleges eseményre közel két évet készült a zenekar, amely őrületes élményt szerzett a jelenlévőknek.

Hihetetlen, hogy ennyien eljöttek erre a bulira, még napokig az élmények hatása alatt leszünk és biztos, hogy egymásközt is sokat fogunk még erről az estéről beszélni. Rengeteget nevettünk, remekül éreztük magunkat, és gyakran el is érzékenyültünk. Beszéltük az utolsó visszataps után, a színpadról lefelé jövet, hogy van 4 évünk megszervezni a következő ilyen nagy bulit, a 35 éves szülinapi koncertet

– mondta fülig érő mosollyal Varga Győző. 

A szülinapi koncert nem véletlenül érdemelte ki az ország legnagyobb házibulija címet: a színpad-, fény-, hang- és videótechnikát 27 kamionnyi rakományból, mintegy 420 fős háttérstáb építette fel, illetve üzemeltette 3,8 kilométernyi kábelrengeteg segítségével. A színpadtető 68 tonnányi szerkezetből állt össze, a hídszerkezet összesen 1,4 tonnát tett ki. Mintegy 120 függesztőmotor volt üzemben, a komplett építmény összsúlyterhelése pedig 1700 tonnányit tett ki. Több mint 150 hangfallal ilyen volumenű hangtechnika még nem volt korábban a Groupama Arénában. A fénytechnikai össszteljesítmény 39 ezer wattra rúgott, és összesen 673 intelligens lámpa „dolgozott” a grandiózus látványért.