A szülés utáni időszak nem csupán testileg, de lelkileg is megterhelő az anyukák számára, sokan mégis úgy vélik, hogy az anyaszerepbe való belerázódás mellett egy nőnek arra is figyelnie kell, hogy a lehető leghamarabb topformába lendüljön. A háromgyerekes sztáranyukát, Megan Foxot például eléggé felháborítja ez az álláspont: a 36 éves színésznő úgy véli, egy nőt éppen az tesz ellenállhatatlanná, ha szült, nem pedig az, hogy visszanyerte-e szülés előtti alakját.

Az újdonsült anyukákon nagy a nyomás, hogy úgy nézzenek ki, mint várandósságuk előtt, ám nem mindenki olyan szerencsés, hogy ezt azonnal elérje. Fox ezért a patriarchális társadalmi rendszert hibáztatja – írja a Female First.

Borzasztó üzenete van ennek! Mégis, mit gondolnak – miután valaki életet adott egy gyermeknek, onnantól fogva már nem is érezheti magát szexinek? Amint egy nőből anya lesz, sokkal szexibbé válik, mint előtte bármikor

– magyarázta a színésznő, aki három gyermek büszke édesanyja:  Noah Shannon 9,Bodhi Ransom 8, Journey River pedig 5 éves.

Fox korábban arról is beszélt, hogy ő milyen kínkeservesen nyerte vissza szülés előtti alakját, miután életet adott harmadik fiának.

Keményen edzettem. A harmadik terhességem után sokkal nehezebb volt formába lendülni. Rengeteget sétáltam és futottam, szörnyű volt

– nyilatkozta korábban.