Egykor Los Angeles kifutóin pózolt, ma az Angyalok Városának kukáiban kotorászik Loni Willison. A hajdanán népszerű modellt nem kímélte az élet, egy toxikus kapcsolat után kezdett lecsúszni a lejtőn.

Tavaly októberben egy összeállításban mutattuk be azokat a hírességeket, akik nincstelenségből indultak és futottak be hatalmas karriert. Ennek azonban az ellenkezőjére is van példa: Loni Willison élete tündérmesébe illő volt, ám az exférje mellett elszenvedett családi erőszak okozta traumából képtelen volt felállni.

Mielőtt megismerte volna a Baywatch című sorozatban befutott Jeremy Jacksont, Willison fitnesz- és bikinimodellként dolgozott. Kapcsolatuk a külvilág szempontjából tökéletesnek tűnt, ám a színfalak mögött a férfi drog- és alkoholfüggőséggel küzdött, feleségével pedig nem egyszer erőszakosan viselkedett. Egy eldurvult vitájukat követően a rendőrség is kivonult a házukhoz 2014-ben, amikor a modell azt állította, hogy Jackson fojtogatta és megverte őt, aminek következtében két bordája is eltört, megsérült a nyaka, az arcán és a teste más pontjain pedig sérülések keletkeztek – írja a The Sun cikke nyomán a Femina.hu.

Willison ugyanakkor annyira rettegett a férjétől, hogy végül nem emelt vádat ellene. A történtek után elváltak, ám a modell lelkileg teljesen összeroppant.

Két hónapba telt, hogy teljesen felgyógyuljak. Felmondtam a munkahelyemen, egy plasztikai sebész asszisztense voltam, nem tudtam edzeni vagy modellmunkát vállalni. Nem találkoztam a barátaimmal, nem csináltam semmit, mélypontra kerültem

– nyilatkozta Loni Willison, akinek munka és így bevétel híján egyre csak halmozódtak a tartozásai, mígnem 2016-ban elveszítette az autóját és az albérletét, majd utcára került. Hajléktalanként az egyik legkeményebb drog, a kristálymet függője lett. A metamfetamin rendszeres fogyasztásának következtében teljesen megromlott a mentális egészsége, a külseje pedig drasztikusan megváltozott: kihullottak a fogai, míg hosszú hajától ő maga szabadult meg. Jó ideje a fürdést is hanyagolja, hogy minél távolabb tartsa magától az embereket.

Állandóan kirabolnak, az emberek ellopják a cuccaimat. Próbálok minél piszkosabb lenni, hogy ne támadjanak rám. Minél piszkosabb és büdösebb vagyok, annál jobb

– árulta el az egykori szépség.

Willisonon egy régi barátnője, Kristin Rossetti próbált segíteni: befizette egy éjszakára egy szállodába és tiszta ruhákat adott neki. Egy rehabilitációs központ számláját is állta volna, ám a nő visszautasította az ajánlatot, majd elmenekült tőle. Ezt követően két évig nem hallottak felőle, végül 2020 októberében bukkant fel újra a Venice Beach közelében lévő kukák között, ruha és élelem után kutatva. Azóta is hajléktalanként, az emberektől kellő távolságot tartva járja Los Angeles utcáit.