Szerdai hírösszefoglalónkban olvashat még Kis Grófo törvénytelen másodunokaöccséről és Zámbó Krisztián mélypontjáról.

Fekete Dávid

Tizennégy hónappal ezelőtt 320 millió forintos csalás és sikkasztás vádjával került börtönbe, nemrég azonban szabadult a rácsok mögül Fekete Dávid, a TV2 Megasztár negyedik szériájának második helyezettje. Az énekes jelenleg háziőrizetben, nyomkövetővel a lábán várja a végső ítéletet.

Bár ez Feketének jó hír, exneje korántsem repes az örömtől. Mint azt a Borsnak bevallotta: „megijedt, amikor megtudta, hogy Dávidot kiengedték.”

„Fogalmam sincs, hogy a gyerekeink szempontjából hogyan kezeljem ezt a helyzetet, hogy egy olyan emberrel kell találkozniuk, akit igazán nem is ismernek. Ez a gondolat számomra ijesztő.

Tudom, hogy ez csúnyán hangzik, de amikor megtudtam, hogy bent marad a börtönben, akkor egy kicsit örült a lelkem, de most nem vagyok boldog [...]

de mivel a gyermekeim apja, így sosem mondanám azt, hogy ne lássa őket. [...] A jogerős ítéletben szabályozva van a kapcsolattartás, aminek természetesen maradéktalanul eleget fogok tenni, [...] ugyanakkor őszintén megmondom, hogy nagyon kevés esélyt látok arra, hogy Dávid a biológiai apaságon túl, igazi apjuk legyen a fiúknak. A gyermekvállalás felelősséggel jár és a gyerekeknek szükségük lett volna az apjukra. Szomorú vagyok, hogy ez nem így lett”

– fogalmazott a lapnak Regina.

Kis Grófo

Nevére vette házasságon kívül született kisfiát Kis Grófo unokatestvére, Kozák Pál. A férfi és az egykori szeretője közti csatározásnak a bíróság tett pontot a végére.

Bóni Napsugár még áprilisban állt elő azzal, hogy évekkel ezelőtt viszonyt folytatott a zenésszel, akitől kisfia született. Kozák végig tagadta az apaságot, míg végül a bíróság DNS-tesztet rendelt el. 

A vizsgálatból kiderült, hogy a kis Valentínó valóban Kozák gyermeke.

A szülők végül július 5-én néztek szembe egymással a bíróságon.

Amikor kijöttek, senkinek nem volt igazán boldog az arckifejezése. A hölgy odavitte Palikához a kisfiút, aki – gondolom, mivel még sosem találkozott az apjával – nagyon megrémült, sírt, üvöltött. Palika egy puszit nyomott a homlokára, utána a hölggyel az idősebb Pál váltott pár szót, de nem volt túl vidám a hangulat 

– mondta a Blikknek a lap egy olvasóriportere. A hírt Kozák Pál is megerősítette, mint mondta: az ügy lezárult, a nevére vette a kisfiút.

Idővel szeretném majd tartani a kapcsolatot vele, de ennél többet egyelőre nem szeretnék mondani 

– tette hozzá a zenész, akivel pár tízezer forintos tartásdíjban egyeztek meg a szülők, a láthatásról azonban egyelőre nem határozott a bíróság.

Zámbó Krisztián

Az énekes most először vallott állapotáról Takács Zsuzsikával való szakítása után. Egy, az Instragramon 24 óráig elérhető történetben egy szerelmes filmből osztott meg idézetet, majd arra reagálva tudatta a rajongóival: nehéz időszakon van túl.

„Az ember egyszer csak rádöbben, hogy vége, végleg. Nincs visszaút, érzi az ember. És ekkor jön el a pillanat, mikor felidézzük, hogy is kezdődött, majd rájövünk, hogy már azelőtt, hogy gondoltuk volna. És az emberben ekkor tudatosul, hogy minden csak egyszer történik meg, és bármennyire szeretnénk is, ugyanaz az érzés már sose lesz meg. Soha többé nem érezzük magunkat három méterrel a felhők felett”

– szólt az idézet, amely mellett a következő sorokat fogalmazta meg Zámbó Krisztián:

„Mai nap estem át ezen a holtponton, amikor egy tizenegy éves kapcsolatnak vége szakad. Nagyon sokan vagytok, akik mellettem álltok és nagyon kedvesek vagytok, köszönöm szépen. Valószínű, Zsuzsi is hasonló dolgokat él meg, ez egy hosszú szerelem volt, egy igaz szerelem volt.

Most átestem a holtponton, kicsit nehéz volt az elmúlt pár napom, de úgy néz ki, hogy ezt már sikerült elfogadnom”

– írta a zenész, majd megköszönte követői támogatását.

Bár Zámbó és Takács az elmúlt 11 évben többször is szakított, minden alkalommal újra egymásra találtak. Bár állításuk szerint most is jóban maradtak, ezúttal nem látnak esélyt arra, hogy folytassák a kapcsolatukat. De mint azt az énekes megfogalmazta: reményei szerint „idővel minden jobb lesz.”

Tamási Eszter

Eredetileg az MTVA-nak szerette volna elküldeni a Magyar Televízió indulásának 50. évfordulóján, ám válasz híján a YouTube-on tett közzé egy, a néhai bemondóról 32 éven át őrzött felvételt Tallián Tamás. A férfi 1985-ben, már betegen ismerte meg a tévést, majd volt mellette annak utolsó hat évében. A közel 30 perces videóban Tamási Eszter kendőzetlen őszinteséggel vall betegségéről.

Egymást követték a rosszullétek, naponta voltak panaszaim, úgy indultak el a napok, hogy nem tudtam, végre tudom-e hajtani az elképzelt feladatokat akár otthon, akár a munkámban. Elmondhatatlan szenvedés volt fizikailag és lelkileg is, hogy nem tudom, mi bajom van, de tudom, hogy van valami bajom

– emlékezett vissza 1985-re Tamási Eszter, aki abban az évben lett először rosszul. Ezt követően három teljes évig szenvedett a rosszullétektől, fájdalmas görcsöktől és ájulásoktól, mígnem kiderült:

agydaganata van.

Iszonyú kínokkal megcsináltunk egy agyérfestéses komputertomográfiai vizsgálatot, majd meg is lett az eredmény: egy mogyoró és egy dió nagysága közötti daganat az agy jobb féltekéjében

– hangzott el a sokkoló diagnózis. Bár a lehető leghamarabb műttetni szerette volna magát, a daganat egy rendkívül veszélyes területen, egy ideggóc közelében helyezkedett el, így az orvosok nem mertek hozzányúlni. Gyógyszeres kezeléssel próbálták kordában tartani a rákot, ám a bemondónő állapota egyre csak súlyosbodott, mígnem két évvel később már a teste bal oldalának bénulása fenyegette.

Panaszkodtam, hogy a bal lábamról a papucsot sem tudom lerúgni, ha egy lepedőt kellett összehajtani, azt hittem, belehalok, súlyt felemelni, vasalni sem tudtam. A bal felem rohamosan bénult, ez vonatkozott az arcomra, a kezemre, a lábamra. Egymás után következtek a balesetek, a kádban való elesések, a fejem beverése; életveszély volt

– idézte a videóban elhangzott szavakat a Blikk. A tévést végül 1990 őszén műtötték meg, a beavatkozást követően napokig mozdulni sem tudott. Tamási úgy érezte, egy általa megfogalmazott, sajátos imádság mentette meg őt. A nehéz időszakban a vallás felé fordult. Végül azonban sem a műtét, sem a hit nem mentette meg: 1991. december 16-án feladta a harcot. A róla készült egyedülálló felvételt 32 éven át őrizte Tallián Tamás.