Remekül kezeli a megtakarításait Csonka András. A közkedvelt színész és műsorvezető azonban nem mindig bánt jól a pénzzel, egykor „bankot” is alapított, amely rövid időn belül becsődölt.

Bár 32 éve van rivaldafényben, nem él nagy lábon Csonka Pici. Szülei egykor takarékoskodásra tanították, hiszen sosem tudni, mikor éri az embert egy nem várt betegség, baleset, vagy lesz szüksége hirtelen egy nagyobb összegre. Éppen ezért a pandémia időszakában sem esett kétségbe a színész, aki többek között a biztos nyugdíj érdekében a mai napig ott spórol, ahol tud.

„Megnézem, hogy mit veszek a boltban, fontos a jó ár-érték arány és felesleges kacatokkal sem szeretném elhalmozni magam. Nem iszom, nem dohányzom, ezzel sok pénzt megspórolok. [...]

Nem vagyok a felesleges luxus híve és igyekszem kihasználni az üzletek akcióit is.

[...] Egy bankkártyával összeköthető applikációval például vásárlás után egyértelműen visszakapod a pénzed egy részét, nem pontokat, matricákat gyűjtesz vagy kuponokat kapsz” 

– avatta be a Metropolt a titkába a művész. Csonka András ugyanakkor nem mindig volt ilyen tudatos a pénzügyek terén. Bár spórolni már egészen fiatalon elkezdett, másoknak ész nélkül adott kölcsön. A több évtizedes tartozásokból pedig máig nem fizettek vissza neki mindent.

„Hiszik vagy sem, anno poénból saját bankot indítottam, amit Brandynek neveztem el. Már a főiskolán, majd a Famíliában is voltak olyan barátaim, akiknek kisebb összegre volt szükségük és ezzel rendszeresen engem találtak meg.

Viszont sajnos becsődölt a Brandy-bank: nem volt se kamat, se büntetés, csak barátság és bizalom. A tartozások sem évülnek el. Elárulom, hogy egyesek a mai napig lógnak nekem pár ezer forinttal”

– mesélte nevetve Csonka Pici.