Fizetésre képes mikrochipet ültettek Schumacher Vanda bőre alá egy svájci magánklinikán. Az RTL Klub műsorvezetője a rengeteg utazás és az eddigi rossz tapasztalati miatt döntött a beavatkozás mellett.

Összesen 199 euróért, mintegy 78 ezer forintért ültettek egy 25 x 0,4 milliméter nagyságú mikrochipet az Éjjel-nappal Budapest és a Hotel Margaretben is szereplő színésznő kézfejébe, amelyen a sebészek egyetlen apró vágást ejtettek, és mindössze helyi érzéstelenítés mellett, 15 perc alatt a bőr alá juttatták az eszközt. Ezzel Schumacher lett a negyedik magyar, ugyanakkor az első magyar nő, aki átesett egy ilyen beavatkozáson.

„Ha azt vesszük, hogy egy szájfeltöltés többe kerül, nem beszélve a mellplasztikáról, akkor azt gondolom, nem nagy összeg ez, azért cserébe, hogy bármikor, bárhol fizethetek akkor is, ha se pénztárca, se bankkártya nincs nálam”

– fogalmazott a Blikknek a BeleValóVilág műsorvezetője, aki főként a praktikum miatt döntött a sci-fibe illő műtét mellett.

„Három hónapja Los Angelesben elvitték a táskám, amiben a telefonom, az irataim, a pénztárcám volt. Azt gondolná az ember, ma már bármikor letiltható a bankkártyánk, ám a telefon nélkül ez sem egyszerű.

Két hete már Budapesten lopták el a telefonom, akkor is kétségbeestem. Ezek mind-mind hozzájárultak a döntésemhez. [...] 

Picit fáj még a beavatkozás helye, de nem vészes. [...] C sak egy apró vágás látszik, a prakikum fontosabb, hiszen rengeteget utazom. [...]  Sokat járok Amerikába, rengeteg barátomnak van már hasonló, most is hatan voltunk egyszerre a klinikán, beültetésre várva. Van olyan barátnőm, aki már hat csipet hordoz magában. Van, amelyik ajtókat vagy a kocsit nyitja, van, amelyik az okosotthont vezérli”

– fejtette ki Schumacher. Az ő kezébe beültetett chippel a műsorvezető bárhol fizethet, ahol „érintős" kártyát elfogadnak. Csupán a kézfejét kell a terminál fölé helyeznie.