„A nevem SP, lehet nem ismerős neked, / A nevem SP, lehet csak két betű neked, / A nevem SP, lehet a barátnőd szeret, /Srácok hé, a szoba nem tőlem meleg!” – hangzik a refrén Éder Krisztián, azaz SP egyik legnépszerűbb dalában, mely még 2011-ben jelent meg. Akkoriban az összes hazai rádióban és zenecsatornán az ő hangját lehetett hallani, a tinilányok által egykor körülrajongott énekes azonban jó ideje nem jelentkezett új dallal.

Éder Krisztiánt évekkel ezelőtt Magyarország egyik legsikeresebb előadójaként tartották számon, 2006–2012 között megkerülhetetlen szereplője volt a magyar médiának. Gyakran került címlapra, sorra nyerte a díjakat, dalai többmilliós nézettséget generáltak a YouTube-on, koncertnaptára pedig jó előre be volt táblázva, a sikerek és elismerések ellenére azonban rengeteg támadás érte. 

A közösségi médiában ma már kevésbé van jelen: YouTube-csatornájára utoljára hét évvel ezelőtt tett ki videót, az Instagram-oldalára pedig magáról nem tesz közzé képeket, de munkáit előszeretettel megmutatja. A Fluor Tomival közösen készített Partyarc című sláger új verziójában sem vett részt, hiába kérték. Profilja szerint idejét nemzetközi fotósként New York és Párizs között osztja meg, sorra érik ebben a szakmában is a sikerek. Az Instagramról azt is tudni lehet, hogy évek óta egy Brooke nevű hölgy a párja, akiről tavaly egy intim fotókönyvet is kiadott.

Éder egyébként már akkor is fotósként ténykedett, amikor énekesként is helyt állt. Kiállítása is nyílt, s mielőtt felhagyott a zenéléssel, még megpróbált egy imageváltást a zenében. Ezt követően, 2015 szeptemberében az Egyesült Államokba költözött, ahol a semmiből építette fel magát. Úgy tudni, nagy segítséget jelentet számára az, hogy a népszerű magyar modellt, Palvin Barbarát többször fotózta. Magyarországra egy-egy kisebb munka erejéig többször visszatért.

Pár nappal ezelőtt a nyilvánosságtól visszavonultan élő fotóst is megörökítette valaki egy repülőtéren. A tinilányok által egykor körülrajongott, 33 éves énekest sokan fel sem ismerték a friss fotón, mely a Reddit nevű portálra került fel, és amelyet a Promotions szúrt ki. Éder vállig érő hajjal, szakállasan, egy türkizkék pulcsiban látható a felvételen. Ön ráismer?