Mint ahogy korábban a Velvet is megírta, az 53 éves színésznő néhány napja szenvedett súlyos autóbalesetet, minek következtében kómába került, amelyből már nem tudták felébreszteni.

Heche-nek és exférjének, Coleman Laffoonnak egy közös gyermeke született, Homer Laffoon, aki így búcsúzott az édesanyjától.

Én és a testvérem elvesztettük az anyánkat. Ez a hat nap egészen hihetetlen érzelmi utazás volt, ami után mély szomorúság maradt bennem, megszólalni sem tudok. Csak remélni tudom, anya megszabadult a fájdalmaitól, és elkezdi felfedezni, mit jelent az örök szabadság. E hat nap alatt barátok, családtagok és rajongók ezrei tettek bizonyosságot arról, milyen nagy szívük is van. Hálás vagyok nekik, ahogy apa és mostohaanyám támogatásáért is. Ők jelentik nekem a támaszt. Nyugodj békében, anya. Szeretlek, Homer

– nyilatkozta a 20 éves fiú, melyet a 24.hu szemlézett. A színésznő a 90-es években hatalmas népszerűségnek örvendett, kapkodtak utána a filmesek, olyan sztárok oldalán játszott, mint Johnny Depp, Harrison Ford vagy Demi Moore.