Az Instagramtól és a Twittertől is megszabadul egy időre a Pókember-filmek sztárja.

Bár profiljai ugyanúgy elérhetőek, ő maga jó ideig nem tervez rájuk nézni: Tom Holland letörölte az Instagram és a Twitter applikációit mentális egészségének megőrzése érdekében.

A rajongóknak az utóbbi időben már feltűnhetett, hogy Holland kevésbé volt aktív a közösségimédia-felületein. Mielőtt egy tegnap közzétett videóban bejelentette, hogy szünetelteti az oldalainak kezelését, hat hete posztolt magáról utoljára az Instagramon, ahol 67,7 millió követővel rendelkezik. Az ismertség ugyanakkor rosszakarókkal, rosszindulatú kommentelőkkel, irigyekkel és széles nyilvánosságot elérő, nem mindig pozitív kritikákkal jár, az ifjú színész pedig már nem bírta kezelni a vele szembeérkező bántásokat, azok rossz hatással voltak a mentális állapotára – írja az Entertainment Tonight cikke alapján az nlc.hu.

„A mentális egészségem érdekében szünetet tartok a közösségi médiás tevékenységemben, mert túl sok az inger az Instagramon és a Twitteren, és ez nagyon nyomasztó. Bevonz, és egy spirálba kerülök, amikor magamról olvasok dolgokat az online térben. Ez rendkívül káros a mentális állapotomra, ezért úgy döntöttem, hogy visszalépek egyet, és letörlöm az alkalmazásokat”

– fogalmazott Holland. A színész ugyanitt felhívta követői figyelmét egy, a családja által létrehozott, négy részből álló jótékonysági programra, amely többek között a mentális problémákkal küzdők családjának nyújt segítséget.