Amint felcsendül Bill Medley és Jennifer Warnes The Time Of My Life című száma, kevesen vannak, akiknek nem Patrick Swayze és Jennifer Grey Piszkos tánca jut róla eszükbe. A mai napig kultuszfilmnek számító romantikus film szívtiprója ma lenne 70 éves, születésnapjáról volt felesége megható üzenetben emlékezett meg.

Patrick Swayze 2009 szeptemberében, hasnyálmirigyrákban vesztette életét. A borzalmas kórral két teljes éven át küzdött, betegségében mindvégig mellette volt felesége, Lisa Niemi. A jelenleg 66 éves írónővel még tinédzserként, a táncművészeti iskolában ismerkedett meg, Swayze 18, Niemi 14 éves volt. A románc hamar komolyra fordult, olyannyira, hogy 1975-ben össze is házasodtak, amikor a lány 19 éves lett. Bár időközben Swayze-t valódi világsztárrá tette az 1987-ben bemutatott Dirty Dancing című kasszasiker, nem mellesleg '91-ben a „legszexibb élő férfinak” választotta őt a People magazin, szerelmük a végsőkig kitartott. Először New York-ban, majd Los Angelesben éltek, ahol egy közös építőipari vállalkozásba is belekezdtek a tánc és a filmezés mellett.

A Blikk emlékeztet, hogy bár kapcsolatuk erős volt, 34 éves házasságuk nem volt problémamentes. A színész halála után kiderült, hogy Swayze komoly alkoholfüggőségtől szenvedett, ami nagyon rossz hatással volt a házasságára. Niemi elmondása szerint a férje részegen teljesen más emberré vált, olyannyira, hogy ilyenkor nem érezte magát biztonságban mellette. Miután Niemi egy időre elhagyta őt, a legendás színész hátat fordított az alkoholnak, hogy visszakaphassa kedvesét.

Patrick csodálatos dolgokat vitt véghez, és nagyon boldog lett volna ha tudja, hogy milyen pozitív változást hozott az emberek életébe. Patrick egész volt - nyitott elmével és nyitott szívvel élt

– írta néhai férjéről annak születésnapja alkalmából Lisa Niemi, aki férje halála után 5 évvel, 2014-ben házasodott újra egy ékszerésszel, Albert DePriscóval.