Még 2016-ban, álnéven indított pert volt férje ellen, tanúvallomásaiból pedig egyre sokkolóbb részletek kerülnek napvilágra.

Mint ismert, Jolie családon belüli erőszakkal vádolta meg Pittet, akinek alkoholproblémáit is többször kiemelte. Az Egyesült Államokban a közszereplőket megillető jogával élve a színésznő Jane Doe álnéven fordult a bírósághoz, hogy megóvja magánéletét a nyilvánosságtól, ám nemrég újabb vádiratok szivárogtak ki. Ezek szerint az Oscar-díjas színésznő egy olyan alkalomról is vallomást tett, amikor volt férje ugyancsak ittas állapotban bántalmazta őt és örökbe fogadott fiukat, az akkor még 15 éves Maddoxot. Ez alkalommal azonban Pitt állítólag szörnyen bántó megjegyzést is tett kambodzsai származású gyermekére.

Azt mondta a fiunkra: >>úgy néz ki, mint egy kib*szott Columbine kölyök<<

– idézte Jolie a vallomásában volt férjét, aki ezzel a coloradói Columbine High School-ban történt 1999-es mészárlás során lövöldöző egyik 12. osztályos tanulóhoz, Eric Harrishez vagy Dylan Kleboldhoz hasonlította kisfiukat. A tinédzserkorú bűnözök 12 gyereket és egy tanárt gyilkoltak meg akkor.

Jolie vallomásában részletesen elmesélte a 2016-os, Franciaországból Los Angelesbe tartó családi repülőutat, amelyen állítása szerint az ittas Pitt őrjöngeni kezdett, majd ekkor bántalmazta őket verbálisan és fizikailag is  – írja a Daily Mail beszámolója alapján a Blikk.

„Sörrel locsolt le, hátraráncigált az utastérből, és a vállamnál rángatva azt ordibálta nekem: Tönkreb.sztad a családunkat! Ezek után felpofozott és a könyökömön is sérülést okozott. Nemcsak velem erőszakoskodott, a nagyfiunkat, Maddoxot is megütötte” – állt Jolie vallomásában.

Mindennek ellenére a bíróság első fokon felmentette a vádpontok alól Brad Pittet. Egy hozzá közelálló bennfentes szerint a színésznő csupa hazugságot állított, nem mellesleg „fikarcnyi" bizonyíték sem volt a színész ellen, ezért nyerhette meg a pert. A Daily Mail informátora úgy véli, Jolie direkt szivárogtatta ki az iratokat, hogy megnyerje magának a közvéleményt. A színésznő egyébként az ügyben eljáró Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) is beperelte, amiért az nem adta át neki a nyomozati anyagot. Jolie úgy véli, eltussolták az ügyet.