A színész elmesélte, miért utasította vissza majdnem élete egyik legikonikusabb szerepét.

Ewan McGregor óriási sikert aratott az 1996-ban bemutatott Trainspotting című filmben és ezzel más rendezők figyelmét is magára vonta. Nem sokkal később George Lucas tett neki ajánlatot Obi-Wan Kenobi szerepére a Star Wars-filmsorozat első részében.

A színész azonban nemrég az amerikai Smartless podcastben elárulta, hogy kis híján elmulasztotta élete nagy lehetőségét. Hezitálását azzal indokolta, hogy túlságosan beképzelt volt akkoriban és többre tartotta magát Kenobi szerepénél.

Valóban gondolkodnom kellett rajta. Mert közvetlenül a Trainspotting időszak után jött, és akkor már nagyon beképzelt voltam. (...)  Úgy gondoltam, én vagyok Danny Boyle színésze. Én vagyok a brit filmipar oázisa, majd amikor felbukkant ez a lehetőség, úgy éreztem, hogy nem tudom, akarom-e ezt csinálni. Ez nem én vagyok

– ismerte el McGregor.

A Golden Globe-díjas színész szerencsére képes volt felülkerekedni saját negatív tulajdonságain és a franchise iránti gyerekkori szeretete miatt elvállalta az ikonikus szerepet.

Szinte hálás voltam, hogy részese lehettem ennek a legendának, mert nagyon imádtam. Gyerekkoromban szerettem ezeket a filmeket. Hat-hét éves voltam, amikor megjelent az első rész

– tette hozzá Ewan McGregor, aki 2022-ben ismét a jedi mester bőrébe bújt a Disney+ -on debütáló Obi-Wan Kenobi című filmben. Akkor a színész csak annyit mondott: „úgy izgult a szerep miatt, hogy ismét kisfiúnak érezte magát”.

(Borítókép: Ewan McGregor a 73. Emmy díjátadón, Los Angeles, 2021. szeptember 19. Fotó: GettyImages)

(EtCanada