A Sztárban Sztár leszek! zsűritagja úgy véli, sosem lesz teljesen elégedett önmagával.

Az nlc.hu Mentális betegségek sztároknál című sorozatában számos ismert személy meséli el küzdelmét saját mentális betegségével, ezzel is arra biztatva az érintetteket, hogy bátran kérjenek szakmai segítséget. Egy ilyen mélyinterjú keretein belül mesélt Köllő Babett fiatalkori anorexiájáról, valamint arról, hogy hogyan sikerült kilábalnia belőle. 

A színésznőnél 16-17 éves korában alakult ki a tesképzavar, amikor táncosként tevékenykedett és nehezen bírta a külsőjére tett megjegyzéseket. Idővel ő maga is elhitte, hogy sikerének egyetlen kulcsa, ha minél vékonyabb lesz. Abban az időszakban több mint húsz kilóval volt kevesebb, mint most.

Olyan magas voltam már, mint most, viszont harminckilenc kiló.

Az a szám volt nálam a legalja, tekintve, hogy  ugyanezzel a magassággal most húsz kilóval vagyok több,  és így sem érzem, hogy veszettül nagy darab lennék."

– mondta Köllő, aki annak idején már-már csontsoványan látta magát a legszebbnek.  Végül az iskolaigazgatója és szülei nyitották fel a szemét, akik végső elkeseredésükben rendre étvágygerjesztőt kevertek az ételébe.

Anyuék sunyiban étvágygerjesztőket kevertek az ételembe. Ők mindent elkövettek, hogy hízzak. Egy idő után nem tudtam tartani a diétát. Képtelen voltam rá, mert falási rohamaim voltak. Sokáig úgy éltem, hogy próbáltam rendszert tartani, mert nem tudtam akkor enni, amikor kedvem volt, mert akkor vagy végigzabáltam az egész napot, vagy egyáltalán nem ettem semmit.

A műsorvezető szerint fizikailag viszonylag hamar kigyógyult az anorexiából, a lelki sebeket azonban közel 10 évig hordozta magával. Állítása szerint akkor fordultak jobbra a dolgok, amikor megismerkedett férjével, akivel igazi lelki társakként írta le magukat. 

András szeretete és támogatása sokat segített Babettnek abban, hogy végleg kilábaljon mentális betegségéből.

A színésznő úgy érzi, ma végre teljes életet tud élni anélkül, hogy a testképzavar rányomná bélyegét a mindennapjaira. Mi több, tanáccsal is szolgált azok számára, akik hasonló helyzetben vannak ma, mint amilyenben ő volt tinédzser éveiben.

Amit biztosan tudok mondani, hogy néha kötelező sírni, ne féljen senki attól, hogy gyengének láthatják. Egyszer egy okos ember azt mondta nekem, hogy a sikernek nem ellentéte a kudarc, hanem a velejárója. Szerintem ez az élet minden területén így van. Rajtunk múlik, hogy a rosszból hogyan állunk fel. Nem szabad elfojtani az érzéseket, mindent meg kell élni, mert ha elfojtjuk, akkor az egy idő után robbanni fog

– zárta mondandóját a műsorvezető. 

(Borítókép: Köllő Babett Fotó: Rostás Bianka/Velvet)