Lába sérült egy balesetben az ismert táncművésznek.

Rollerezés közben szétesett Molnár Andi alatt az elektromos roller, mire ő elesett és megsérült. A táncos egy 24 órán keresztül elérhető Instagram-történetben számolt be követőinek a keddi napon történtekről. 

„Én, aki sosem esik el, aki biztonsággal bringázik harminc éve, egy közösségi rollert használtam tegnap, ahogy már évek óta szívesen kerülöm így el a dugókat és a parkolással járó feszülést. Szóval a roller szétesett alattam, a kormánya leesett menet közben, én pedig döntöttem. Amennyire tudtam, oldalra dőltem, és beestem egy parkoló autó alá” – írta Andi, akit nem is annyira a roller állapota, mindinkább az háborított fel igazán, hogy amíg ő vérző lábbal feküdt a földön, a járókelők közül senki sem indult a segítségére.

Volt, aki rám nézett, elfordult és továbbment. Hazasántikáltam vérben, majd jött a felmentés és az ügyeleti ellátás.

A táncművész jobb lábfejét és ujjait, valamint a bal nagy lábujját kötözték be, ám szerencsére törést sehol sem szenvedett. Állapota egy nap alatt annyit javult, hogy ma már táncra is perdült, igaz, „talpig” gézben.

Az eset kapcsán a Blikk felkeresett egy pszichológust, hogy megkérdezze: ilyen helyzetekben mi az oka annak, hogy az emberek félrenéznek. Dr. Rist Laura szerint a mai, rohanó világban hajlamosak vagyunk csak a magunk problémáival foglalkozni.

Ilyenkor lejátszódik bennünk az a gondolat, hogy ha odamegyek, segítek a másiknak, az vajon mennyi időmet, energiámat veszi el, és gátol abban, hogy elintézzem a saját dolgaimat. Úgy vannak vele az emberek, hogy van rajtuk kívül még elég járókelő, aki tud segíteni, és sokkal jobban ráér. Másra hárítják a felelősséget.

(Borítókép: Molnár Andrea. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)