A Sárkányok háza az első rész kiugró számait is meg tudta ugrani a második epizóddal. Persze nincs ebben semmi meglepő, hiszen testvérsorozatának, a Trónok harcának megszámlálhatatlan rajongója van. 

Sokan már azt találgatják, hogy mely Trónok harca karaktereket láthatjuk viszont esetleg az új sorozatban is. Nos annyit elárulunk: a választék nem túl nagy. 

A Sárkányok háza a világsikerű sorozat eseményei előtt nagyjából 180 évvel játszódik, amely kort még a fantasy-sorozatokban sem könnyű megélni. 

Hónapok óta makacsul tartja magát azonban egy rajongói teória, amely szerint a cselekményben szerepe lehet a Trónok harca egyik karakterének is: a vörös papnőnek, Melisandre úrnőnek – írja a player.hu.

Havas Jon felélesztője csak a nyakláncának köszönhetően maradhatott Westeros egyik legszebb nője. A fény urának papnője csak bűbáj segítségével volt képes évszázadokig fenntartani fiatalságát. 

Ezáltal a vörös papnő már könnyen részt vehetett a vastrón körül intrikákban jóval a Trónok harca eseményei előtt is. 

A Melisandrét játszó gyönyörű holland színésznő, Carice van Houten is felhívta erre a figyelmet, amikor az Instagramon a következőt posztolta a rajongói teóriák hallattán:

Melisandre több száz éves, csak mondom…

(Borítókép: Melisandre úrnő a Trónok harca című sorozatban. Fotó:  Helensloan/ HBO Sajtószoba)