Az énekes a Facebook-oldalán vitatta az X-Faktort ért vélemények jogosságát.

A mentor szerint az utóbbi években valóban átalakult az X-Faktor, de ugyanilyen mértékben változott a célközönség is. Véleménye szerint a tehetségkutató végső soron egy szórakoztató műsor.

mielőtt elutaztam mykonksra, még beleolvastam a >>telextől indexig<< és társainak x-faktor kritikáiba. igaz a kritika nem az, amit ma ők annak neveznek, de ki vagyok én ugye, hogy megmagyarázzam. hát ezek szerint egy olyan valaki, aki egy olyan műsorban ül, amiről minden évben leírja ez a mélyen tisztelt elit, hogy sz*r, kit érdekel, miért van még mindig, és hogy byealex csak elront benne mindenkit, meg hogy a régi mentorok…  csak hát az igazság az az, hogy a faktor most is dobott egy 40.6%-ot! 

– írta ByeAlex a kritikákról, amelyek évről évre megjelennek a tehetségkutatóról.

ez egy szórakoztató műsor. a célja, hogy az emberek nézzék és közben ne a számlák fizetésére gondoljanak, hanem nevessenek, vagy éppen megbotránkozzanak rajta. hogy mondhassák, hogy milyen cuki a puskás, vagy hogy milyen f*sz a bye… (nyilván aztán minden a tehetséges emberekről szól…)  én nem tudom miért várnak tőlünk minden évben mást(?) nem lesz más, ez ilyen! más VÓT? jóvanakkor! akkor más volt! most ez van. változott a világ, új generáció nőtt fel, új szellemben halad a világ

– fejtette ki véleményét a mentor, aki szerint a végén úgyis a tehetséges versenyzők kerülnek ki győztesként.

(Borítókép: ByeAlex. Fotó: Velvet)