D  AS20191005034

Shane Tusup megkapta a magyar állampolgárságot

2022.09.13. 20:54

Letette az esküt, és megkapta magyar személyi igazolványát a 34 éves amerikai úszóedző, Shane Tusup. Az eseményre kizárólag a TV2 Tények Plusz kameráját engedte be.

Hosszú Katinka exférje az utóbbi időben nem az edzői eredményei, mindinkább szerelmi élete és botrányai kapcsán került címlapokra. A pletykák, miszerint erőszakosan bánik barátnőivel, nagyon megosztóvá tették őt a magyar emberek szemében, ennek ellenére ő a mai napig imádja hazánkat, ezért is szerette volna megszerezni az állampolgárságot.

„A legnagyobb boldogság számomra az, hogy édesanyám is el tudott jönni az eskütételre és személyesen volt jelen. A családom minden nagy pillanatomnak a része és támogatója, és megértik, hogy nekem mindkét ország olyan sokat adott, hogy hivatalosan is szerettem volna, hogy ne csak egy amerikai edző legyek, hanem magyar állampolgárként is hozzak még további eredményeket Magyarországnak. Elképesztő nagy tempó és munkamennyiség van az elmúlt években, sok pozitív élménnyel és a rendszerek megbolygatásával járó konfliktusokkal. Annyi sok barátot, szeretet kaptam és kapok, hogy igazán otthon érzem magam már itt, a közeljövőben pedig egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életet tervezek, immár kettős magyar állampolgárként" - mondta Tusup. 

A sportembernek számos terve és ötlete van, ahogy mondta: a semmiből valamit építeni bár a legnehezebb, de egyben a legszeretettebb tevékenysége.

„Mindig csak nagyban gondolkodom, és a minőségben, eredményekben hiszek" – fogalmazott Shane Tusup, akinek magyar nyelvű eskütételét, valamint a vele készült exkluzív interjút a Tv2 Tények Plusz című műsorában tekintheti meg.

(Borítókép: Shane Tusup. Fotó: Kovács Tamás /MTI)