Fellélegezhet az Exatlon című műsor nagypapája.

A tévénézők Kása Andrást az Exatlon című műsorban ismerhették meg, ahol nem csak sportteljesítményét, hanem családja iránti odaadását is megmutatta. Szintén sportoló lányának augusztus elején folyt el a magzatvize egy horvátországi nyaraláson. Az édesanya még csak 6 és fél hónapos terhes volt, így a tenyérnyi méretű újszülöttet azonnal inkubátorba kellett helyezni.

A harmadik napon

Olivér tüdeje összeomlott, leállt a veséje, vérmérgezést kapott, a túlnyomás miatt pedig meg kellett lékelni a fejét.

A kicsi három hét után került le a lélegeztetőgépről, melyről Kása már korábban is könnyek közt mesélt a Mokkában.

Olivér múlt heti műtétjét egy fertőzés miatt el kellett halasztani, deKása nemrég jó hírekkel szolgált unoka állapotáról, ugyanis a baba a héten már sikeresen átesett egy beavatkozáson, és ha minden jól megy, elindult a felépülés útján.

Szerencsére és a sok ima és az összefogás csak elért hozzá, hétfőn végre sikerült a beavatkozás. (…) Egy apró kis szerkezetet ültettek az agyába, hogy ne legyen benne túlnyomás, ne sérüljön, a felesleges agyvizet ez vezeti el. Minden rendben ment a beavatkozás közben, nem lépett fel komplikáció, Olivér már saját tüdejével lélegzik, legyőzte harcos szervezete az újabb fertőzést, és gyönyörűen mosolyog a lányomra. Ha minden jól alakul és hiszem, hogy így lesz, akkor két hét múlva átviszik az osztrák kórházba, a lányomék ott élnek. Meg kell várni, hogy ott összeszedje, utolérje magát, elérje a két kilogrammos súlyt és akkor végre megkezdheti ismerkedését a való világgal és végre mi is kezünkbe vehetjük. Nem győzök hálás lenni!

– mesélte megkönnyebbülve Kása András a Borsnak.

(Borítókép: Kása András a Mokkában. Fotó: TV2)