A műsorvezető nem az érzelgősségéről híres, mégis nyilvános üzenetben búcsúzott kedvenc teniszcsillagától, Roger Federertől.

Roger Federer, minden idők egyik legjobb teniszezője 41 éves korában, több mint 1500 mérkőzéssel és húsz Grand Slam-tornagyőzelemmel a háta mögött nemrég jelentette be, hogy a szeptember 25-én, vasárnap befejeződő Laver-kupa után visszavonul a versenyzéstől – számolt be az  Index.

Federer az egyik kedvenc játékosa Sebestyén Balázsnak, aki köztudottan rajong a sportért. Ha teheti minden nagy mérkőzést megnéz a tévében, valamint saját maga is gyakran játszik. Közösségi oldalain rendre megosztja, amikor barátjával, Kabát Péterrel mérkőznek meg a pályán. 

Federer visszavonulása olyannyira meghatotta Sebestyént, hogy az Instagram-oldalán búcsúzott kedvencétől. 

„Oh, Roger…! Ritkán szoktam ilyeneket kiírni, de ez ma nagyon meghatott … Annyi mindent adott nekem Ő, az elmúlt 20 évben, annyi mindent tanultam Tőle… A mentális kondicionáltságról, az élethez való hozzáállásról, a pozitív gondolkodásról, a professzionalitásról… Nagyon sok leckét, amiben csak követni lehetett, annyi sok boldog és szomorú, de felemelő pillanatot… Nagyon fog hiányozni, nagyon drukkoltam neki. Szerettem volna, hogy visszatérjen, de a Laver-kupán végleg elbúcsúzik. 

Nagyon nagyon szomorú vagyok [...] Ma nagyon meghatódtam, amikor elolvastam a Twitteren közzétett levelét... Minden jót Roger és köszi!”

Federer visszavonulása elérte az érzelmi küszöböt

Érdekesség, hogy Sebestyén Balázs korábban bírálta azokat, akik szerinte divatból gyászolják a múlt héten elhunyt II. Erzsébet királynőt. Az uralkodó haláláról Sebestyén Balázs, Rákócz Feri, és Vadon Jani is szót ejtettek a Rádió 1 reggeli műsorában, a Balázsékban. Viselkedésükkel sokaknál kiverték a biztosítékot, a műsorvezetők ugyanis viccelődve adtak hírt a több mint 70 évet uralkodó Erzsébet haláláról. Sebestyén egy későbbi adásban elárulta, hogy önvizsgálatot követően sem váltott ki belőle érzelmi reakciót a gyászhír. „Erzsébet királynő kicsekkolt, leadta a forgalmit szegénykém” – mondta korábban Sebestyén Balázs. 

(Borítókép: Sebestyén Balázs. Fotó: Gabor de Fiala/RTL Sajtóklub)