Nagy dobásra készül  a Warner Bros. stúdió.

A 2005-ben megjelent Constantine, a démonvadász hatalmas sikert aratott a mozikban, és Keanu Reevesnek is nagyot lendített karrierjén. A színész hosszú ideje Hollywood legszimpatikusabb embere, ezért is nem is meglepő, hogy minden filmjét izgatottan várják a rajongók.

Pár évvel ezelőtt azonban félő volt, hogy  a színész az őt sújtó tragédiák miatt visszavonul filmezéstől. Az utóbbi időben – a rajongók legnagyobb örömére – Reeves nagyon produktív volt: a  John Wick -széria már a negyedik résznél tart, idén megjelent a Mátrix várva várt folytatása, nemrég pedig bejelentették a Constantine, a démonvadász második részének érkezését is.

Korábban az HBO Max egy egész sorozat szándékozott készíteni a láncdohányos detektív ügyeiről, de a Warner Bros. megelőzte őt, ugyanis egyszerűen 

egy folytatást készít a filmhez, megtartva Reeves-t.

A főszereplő mellett az eredeti film rendezője, Francis Lawrence is visszatér, akinek nevéhez számos kasszasiker köthető, mint a Legenda vagyok, a Vörös veréb és az Éhezők viadala filmek. A forgatókönyvet pedig Akiva Goldsman írja, aki producerként is részt vesz a projektben. Goldsman dolgozott szintén a Legenda vagyok forgatásán , az Egy csodálatos elme és az A Da Vinci-kód című alkotásokon is.

Az  eddig ismert stábot figyelembe véve és azt, hogy Reeves imádja az akciójelentek forgatását, nem kétség: a Constantine, a démonvadász második részében a látványelemekből nem lesz hiány.

(IF)

(Borítókép: Keane Reeves, a Constantine, a démonvadász premierjén, 2005-ben. Fotó: Northfoto)