Az énekes ezzel a dalával képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Pápai Joci az Instagram-oldalán jelentette be, hogy több ízben is elismerték a munkásságát: számos kislemeze arany, illetve platina minősítést kapott. 

Az arany minősítés eléréséhez 2000, a platinához 4000 darab értékesítés szükséges. Ez lehet fizikai hanghordozó-eladás, vagy digitális albumletöltés is.

A kiemelkedő eladási számokat produkáló albumokat világszerte arany és platina (néhol ezüst, illetve gyémánt) minősítéssel jutalmazza az adott ország zeneiparának szervezete. Magyarországon ezt a feladatot megalakulása óta a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) látja el.

A Pápai által közzétett listán az egyik legnagyobb slágere, Az én apám is helyet kapott, melyet „Arany kislemez” minősítéssel díjaztak. Az énekes 2019-ben ezzel a dallal képviselte hazánkat másodjára az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a 12. helyen zárt. Az én apám hazánkban is sokáig a lejátszási listák elején szerepelt, a YouTube-on pedig több mint 12 millió megtekintése van. 

A dal zenéjét Pápai Joci és Molnár Ferenc Caramel szerezte, valamint annak szövegét is Caramel írta. Az élő előadásban vokalistaként Feng Ya Ou, valamint Katona Petra is közreműködött.

Érdekesség, hogy ez a dal volt az utolsó, mely Magyarországot képviselte a versenyen, mivel az indulásért felelős MTVA nem nevezett többé előadót a dalfesztiválra.

(Borítókép: Pápai Joci. Fotó: Mohai Balázs/MTI)