Pierce Brosnan kénytelen volt a Los Angeles-i bírósághoz fordulni, miután állítása szerint egy ismeretlen nő üldözi őt és családját. A színész távolságtartási végzést kért az 55 éves rajongó ellen, aki Brosnan malibui otthona előtt tartózkodott egy járműben.

Az egész azzal kezdődött, hogy a színész furcsa üzeneteket kapott az idegen nőtől. Ezekben az állt, hogy pénzt kér kölcsön a hírességtől, továbbá egy rajzot is küldött neki.

Eredetileg azt mondta, hogy Dick Van Dyke-ot keresi (a férfi tetoválása van a karján), de amikor rám és a családomra talált, a házunk előtt maradt. (...)  Két furcsa üzenetet is kaptam tőle, az egyikben az áll, hogy szüksége van 1500 dollárra, hogy új gumikat vegyen, és egy rólam készült rajzot is adott.

–  mondta az üggyel kapcsolatban a James Bond-filmek sztárja, aki a bíróságon elmondta, hogy két alkalommal is kapcsolatba kellett lépnie a hatóságokkal, hogy segítsenek a nő ellen. 

Csakhogy a tisztviselők nem tudták őrizetbe venni a támadót, mert Brosnan ingatlanán kívül tartózkodott, így azt tanácsolták a 69 éves színésznek, hogy

kérjen távolságtartási végzést, amely jóváhagyása esetén felelősségre vonhatóvá tenné a nő esetleges későbbi tetteit.

Brosnan így is tett, sőt azokat a családtagjait is bevonta a kérvénybe, akik vele élnek kaliforniai otthonában: az 59 éves feleségét, Keely Shaye Smith- t, és két fiát: a 25 éves Dylant Brosnant és 21 éves Paris Brosnant.

A bíróság végül a színész javára döntött, és tájékoztatta a vádlottat, hogy nem léphet kapcsolatba közvetlenül vagy közvetve a színésszel, és családjával. Az is szerepel a dokumentumban, hogy legalább 400 méterre kell tartózkodnia Brosnan otthonától, valamint minden iskolától vagy munkahelytől, ahol a híresség gyerekei lehetnek.  

Október 25-re tűzték ki a tárgyalást az ügyben, ahol eldöntik, kap-e a nő meghosszabbított végzést, amely akár öt évig is eltarthat.

(Forrás: DailyMail)

(Borítókép: Pierce Brosnan és felesége, Keely Shaye Smith. Fotó: GettyImages)