Samara Morgan hosszú, arcát takaró vizes lobonca szinte minden millenáris rémálmaiban visszaköszönt A kör című horror 2003-as magyar bemutatója után. Akkor senki sem gondolta, hogy a rémisztő karakterből egyszer bombanő válik.

Daveigh Chase csak 11 éves volt, amikor 2001-ben elkezdték forgatni a kultikus horrorfilmet az Amerikai Egyesült Államokban. A művet 2002 októberében mutatták be, hazánkban a következő évben, 2003-ban került a mozikba. Míg a tízes éveik második felében járók és az idősebbek a filmszínházakban izgulták végig a VHS-felvételekből kilépő szellem ámokfutását, addig a kisebbek titokban, a takaró alatt remegve nézték meg a filmet, miután az megjelent kazettán. Ebből a horrorból ugyanis senki sem maradhatott ki, hiszen annak idején mindenki csak erről beszélt. 

Nem is csoda, hogy 3 évvel később, 2005-ben megjelent a film folytatása A kör 2 címen. Az első részhez képest ez közel sem aratott akkora sikert, a kritikusok is elszomorító véleménnyel voltak róla. Samara Morgannek ugyanakkor jóval több jelenet jutott, karakterét ezúttal is Daveigh Chase alakította.

Bár azóta több filmben is feltűnt – legutóbb a 2016-os American Romance című thrillerben szerepelt –, a színésznőnek máig a halott kislány a legemlékezetesebb szerepe. Külseje ugyanakkor merőben sokat változott: Daveigh Chase a nyáron töltötte be 32. életévét, és bár zűrös éveket tudhat a háta mögött, szépsége vitathatatlan.

A színésznő 5 éve semmit sem hallatott magáról, Instagram-oldalára is akkor posztolt utoljára. Négy évvel ezelőtt drogbirtoklás miatt tartóztatták le, akkor ezer dollár, mai árfolyamon 416 ezer forint óvadék ellenében szabadult. Később egy haldokló férfit hagyott magára egy kórház előtt, aki végül meg is halt.

(TWN)

(Borítókép: Samara Morgan A kör című filmben. Fotó: YouTube)