Az X-Faktor történetének 6. női mentora, Herceg Erika más előadóművészekkel ellentétben nem zárkózik el a kommentek olvasásától. A Velvetnek elárulta, hogy bár érzékeny személyiség, mégsem hisz abban, hogy meg kéne változnia az emberek szeretetéért.

Hatalmas lendülettel és elhivatottsággal vágott neki a műsornak. A válogatók alatt többször is láthattuk a temperamentumosabb oldalát. Nem bánja, hogy így is megmutatta magát a nézőknek?

Voltak olyan szituációk, melyekre úgy reagáltam, hogy magam is meglepődtem. Igen, voltak kitöréseim. Visszanéztem az adásokat, és őszintén kijelenthetem, hogy vállalom minden tettemet. Ilyen vagyok: egy őszinte, karakán nő, aki nem tudja palástolni az érzéseit. Tudom, hogy megosztó személyiség vagyok, hogy vannak, akik szeretnek, de olyanok is, akik kevésbé. 34 évesen nem fogok álarcot felvenni, nincs rajtam megfelelési kényszer. A válogatók során többször sírtam, mert úgy éreztem, hogy olyan fontos döntéseket kell hoznom, melyeken akár egy énekes sorsa is múlhat.

Megviselik a stresszesebb helyzetek?

Érzékeny személyiség vagyok. Sajnálom, ha valaki szenved, nehezen viselem, ha azt látom egy másik emberen, hogy megbántottam.

És ha Önt bántják? Olvasgat például kommenteket?

Természetesen! A bántások rólam már “leperegnek”. Nem hiszek abban, hogy ezeknek kellene meghatározni a hangulatomat. Az utóbbi tíz évben megtanultam, hogy ez nem rám irányul, hanem a kommentelő a saját fusztrációit próbálja kiadni magából. Elszomorít, hogy egyes emberek mennyire boldogtalanok, hogy mások bántásával próbálnak kiteljesedni. Úgy gondolom, hogy a jelenben kell élnünk, értékelni, ami körülvesz minket. Hálás vagyok a családomért, a páromért, itt van az X-Faktor, mellyel temérdek új lehetőség nyílt meg számomra. Kell ennél több?

Nehezen hozta meg a döntést a mentoráltjaival kapcsolatban?

Kihívás volt kiválasztani őket. A csapatomba végül a Synergy (a formációt Herceg állította össze – a szerk.), Bodrogi Enikő, és Helfy Alexa került. A Synergy kapcsán kitaláltam, hogy összehozok három erős csajt, akivel egy olyan lány triót alkottunk meg, amely igazán különleges lesz. A próbák alapján úgy érzem, hogy egy rugalmas, szorgalmas, összetartó csapatom van. A legjobb döntést hoztam. Mindegyiküknek megvan az erőssége és a gyengesége, de pont ettől lesznek különlegesek.

Honnan indult?

Herceg Erika 1988-ban született Kárpátalján. 13 évesen első helyezést ért el a IX. Kárpátaljai Magyar Dalversenyen. 2013-tól 7 éven keresztül tagja volt egy nemzetközileg ismert ukrán formációnak, a VIA Gra-nak, akikkel számos zenei díjat nyertek. A videómegosztó oldalakon több mint 250 milliós megtekintésük van. Európa szerte koncerteztek. 2020-ban szólókarrierbe kezdett, most pedig Ukrajnából Magyarországra érkezett, hogy tehetségeket mentoráljon az X-Faktorban.

(Borítókép: Herceg Erika. Fotó: Kaszás Tamás/Index)