Viszonyuk még évekkel ezelőtt, a Nyerő Páros című műsorban romlott meg. 

Merészet húzott az RTL azzal, hogy A Konyhafőnök VIP november 7-én induló új évadában egymásnak ereszti a Jászai Mari-díjas színészt és a Michelin-csillagos sztárséfet. A két férfi még a Nyerő Páros negyedik évadában szerepelt együtt, és szinte az egész szezon a kettejük rivalizálásáról szólt. 

Az egyik legnagyobb balhéjukat az generálta, amikor egy kérdezős játék során Ráczot azzal szembesítették Járaiék, hogy sokakat zavar a feleségével, Rácz-Gyuricza Dórival való hangneme, amelyet egy másik versenyszámban tanúsított. Erre a séf felkapta a vizet és következőket mondta:

Ki mer engem megkérdőjelezni?

A Járai-házaspár továbbra sem szállt le a témáról, amire Rácz határozottan utasította őket:

Fejezd be, jó?

Az évad egyik meglepő fordulata volt, amikor Járaiék a többiekkel együtt Rácz Jenőre és feleségére szavaztak, akik végül megnyerték a műsort. A két férfi ennek ellenére azóta sem tudta rendezni a nézeteltéréseit. Legutóbb Járai Máté az IstenEst-ben árulta el, hogy Rácz Jenő nem volt hajlandó beszélgetni vele a Reggeliben, így amikor a sztárséf megérkezett, neki ki kellett mennie a stúdióból. 

„Rácz Jenő úgy berágott rám a Nyerő Párosban, hogy nem volt hajlandó beülni hozzám beszélgetni a Reggeliben. Nem az ütött szíven, hogy Jenő nem ül le velem beszélgetni, hanem hogy ennyi év után még mindig kéri, ha én vagyok a műsorvezető, ő nem szeretne bejönni. Ezt az új szerkesztőnk nem tudta. (…)

Amikor meglátta, hogy én vagyok a másnapi műsorvezető, azt mondta, akkor ő nem ül be”

–mesélte Járai Máté.

Miután az RTL nemrég bejelentette, hogy kik lesznek A Konyhafőnök VIP november 7-én startoló új évadában, az is kiderült, hogy a celebek között Járai Máté is megméretteti magát, míg Rácz Jenő immár sokadjára lesz a műsor ítésze. 

A rémálmom válna valóra, ha ő kötényt kapna

 – jelentette ki a Michelin-csillagos séf az RTL előzetesében, de a színész is elmondta véleményét a Fókusz riportjában a várható közös szereplésről.

Besétálok az oroszlán barlangjába most, mert én egy olyan versenybe jövök, ahol ő klasszisokkal többet tud nálam, sőt, ő tud mindent, én meg nem tudok semmit!

(Borítókép: Rácz Jenő és Járai Máté. Fotó: Kaszás Tamás/Index, RTL Sajtóklub)