Huszonegy éve, hogy megjelent Csonka András máig egyik legnagyobb slágere, az 1975-ös győztes eurovíziós dal, a holland Teach-In Ding-A-Dong című zenéje inspirálta Ding-Dong című szám. Nemrég, több mint egy évtizeddel később a színész bejelentette: következik a folytatás.

Egykor 17 héten át szerepelt a zenei toplisták élén, az első, 2010-es X-Faktor Bulihimnusz kategóriájában ez volt az extra produkció, a közönség pedig máig torkaszakadtából énekli, ha meghallja: Csonka Pici Ding-Dong című száma korszakalkotónak számított Magyarországon, a színész-énekes 2011-ben megjelent harmadik albuma is a dal címét kapta.

Nekem nagyon nagy álmom volt annak idején, még a színház, színészet előtt, hogy én popsztár akartam lenni. Ott álltam a tükör előtt a dezodoros flakonnal, énekelgettem, elképzeltem, hogy csápol a tömeg előttem

– árulta el az RTL Fókusz kameráinak Csonka, akinek első lemeze végül 40 ezer példányban kelt el. Polcainak éke a platina és aranylemeze, míg ruhatárának egyik kincse a Ding-Dong című számának videóklipjéből ismert vörös öltöny. Mint azt az énekes viccesen megjegyezte: sem az Államkincstárban, sem a Nemzeti Múzeumban nem volt helye, ezért a gardróbját ékesíti a darab, amelyet a mai napig nem hízott ki.

Azt gondoltam, hogyha sikeres könyveknek és filmeknek lehet második része, miért ne lehetne egy dalnak is?

– tette fel a költői kérdést Csonka András. A színész 19 év után stúdiózik újra, a Ding-Dong 2 szövegét Duba Gábor, zenéjét Csicsák Norbert szerezte.

„Szerettük volna, hogy mindenképp érezhető legyen az, hogy 2022 van, viszont Bandinak volt olyan egy kérése, hogy azért a '80-as évek nagy zenekari feelingje ne a mostani ilyen nagyon elektronikus hangszerelés legyen” – árulta el Csicsák a dalról, amelynek egy részlete úgy szól: 

Bárhol jársz, legyen egy társ, aki elkísér,
Legyen egy dal, ami benned él, 
Csak ez számít, mert a pillanat megmarad, 
Élj, ahogy szeretnél...

„Az életérzés, ami az egyesben benne volt, abban vagy akkor és mosolyogj. >>Élj, ahogy szeretnél...<<, ez egy nagyon lényeges kérdés a mai világban, amikor pláne elő kell kaparnunk valami pozitivitást, amibe kapaszkodni tudunk. És ezt szerettem volna ebben kicsit folytatni. Igazából semmi komplikáció, de ez nekem is kell. Ez nekem is terápia, tehát én is rászorulok arra, hogy ezt tényleg komolyan gondoljam, hogy ez így van. Én egy elég magamnak való ember vagyok. Amikor kicsit depresszívebb vagyok, akkor a zenébe tudok kapaszkodni, mert visszahoznak csomó mindent a múltamból, amikor ezek a problémák még nem voltak” – fogalmazott Csonka András.

Az énekes reméli, hogy ahogy eddig minden fellépést a Ding-Donggal zárt, úgy nemsokára a koncertjeit a Ding-Dong 2-vel nyithatja.

(Borítókép: Csonka András. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)