Az RTL Magyarország 25. évfordulója alkalmából készült RTL Sztori című kétrészes sorozatban a csatorna több ikonikus pillanatát felelevenítették, köztük azt, amikor az RTL Híradó házigazdái élő adásban bírálták a konkurens csatorna hírolvasóit. Erős Antónia nem hagyta szó nélkül a visszatekintést.

Miután a TV2 egy ötrészes sorozattal ünnepelte meg 25. születésnapját, az RTL egy kétrészes szériával jelentkezett, amelyben ugyancsak a legemlékezetesebb pillanatokat vették sorra a csatorna múltjának ikonikus arcaival közösen. A nézők többek között újra láthatták a Híradó maradandó mozzanatait, köztük azt a jelenetet, amikor az idei választások idején Szellő István és Erős Antónia nyíltan bírálta, hogy a konkurens csatorna hírolvasói, Gönczi Gábor és Marsi Anikó többedmagukkal nyíltan kiálltak a Fidesz mellett, és egy videóban Orbán Viktor mellett kampányoltak.

„Elkezdődött a választási hét, tudják, vasárnap választunk! – szól a nézőkhöz az áprilisi felvételen Erős Antónia, majd a következő párbeszéd játszódik le közte és Szellő István között:

SZI: „Erre is felhívjuk a figyelmet, és egy videósorozatot is láthatnak..."
EA: „De nem azt?!
SZI: „Nem, a miénket! Persze az a legfontosabb, hogy menjenek el szavazni április 3-án.
EA: „Ki ne mondd, hogy kire!"

Újságíró vagyok, nem propagandista!

– vág vissza a bejátszásban Szellő István. A visszatekintést ezúttal sem hagyhatták szó nélkül a hírolvasók.

„Ha azt tapasztaljuk más, híradónak nevezett műsorban vagy híradósnak nevezett műsorvezetőknél, hogy véleményt mondanak, kiállnak egy-egy politikai párt vagy vezető mellett, annak a helytelenségét jelezni kell.

Ha egy híradós elkezdi a saját véleményét közvetíteni, abban a pillanatban megszűnik híradósnak lenni

– fogalmazott Erős Antónia. „Nem lehet kimondani bizonyos dolgokat. Aztán, hogy te mit gondolsz, otthon miről beszélsz… az a te magánügyed. Ez nem tartozik a nézőkre" – tette hozzá Szellő.

(Borítókép: Erős Antónia. Fotó: RTL)