A Golden Globe-díjas színésznő a héten osztotta meg rajongóival, hogy nemrég átesett egy operáción, amelynek során egy fibrómát távolítottak el a testéről.

Az Elemi ösztön című 1992-es, nagy sikerű film sztárja fájdalmai miatt ment orvoshoz nemrég, ám az első szakember hazaküldte őt, ugyanis a vizsgálat nem mutatott ki kóros elváltozást. Stone-t ellenben egyre nagyobb kínok gyötörték, ezért ismét orvoshoz fordult, hogy másodvéleményt kérjen.

Ez alkalommal műtétet tanácsoltak a színésznőnek, jelenleg 4-6 hetes lábadozási időszakát tölti.

Ne hagyjátok magatokat lerázni, kérjetek második véleményt is. Megmentheti az életeteket

– írta Stone egy 24 órán keresztül elérhető Istagram-történetében.

A hollywoodi sztár nem először küzd hasonló problémával. Mint az tavaly megjelent életrajzából kiderül, 2001-ben egy, még a mellénél is nagyobb tumort kellett eltávolítani a testéből. 

Ezt kell tudni a fibrómáról

A test külső felületein, leginkább elhízott egyének vagy változó korú nők hajlataiban kialakuló fibróma egy olyan jóindulatú bőrdaganat, amely a legtöbb esetben semmilyen panasszal nem jár, ám ha megcsavarodik, fájdalmat okozhat. Előfordulását feltehetően örökletes, valamint hormonális tényezők befolyásolhatják. A kezelésük elhelyezkedésüktől, méretüktől, számuktól függ, valamint attól, hogy okoznak-e bármilyen problémát, de befolyásolhatja a páciens életkora és alapbetegségei is. A rosszindulatúvá alakulás esélye minimális, így ez nem indokolja a beavatkozást, ami többnyire akkor válhat szükségessé, ha esztétikailag zavaróak vagy irritálja őket valami.

(Blikk, WEBBeteg)

(Borítókép: Sharon Stone. Fotó: Getty Images)