A színésznő a Duna TV Ridikül című női beszélgetős műsorának vendége volt, ahol a nézőkkel egy olyan családi drámát osztott meg, amelyet gyerekkorában előle is titkoltak a szülei.

A Ridikül legutóbbi adásában a keresztszülőség témáját feszegették a műsor vendégei, köztük a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Pásztor Erzsi. Mindenki Janka nénije maga is keresztanya, és bár keresztlányát saját gyermekeként szereti, a saját keresztanyjával közel sem alakult átlagosan a viszonya.

„Négyéves koromig ikerházban laktunk a keresztanyámékkal. Egy férje volt és egy fiuk. A szüleim dolgoztak, édesanyámnak fodrászüzlete volt, édesapám pedig villamoskalauz volt. Keresztanyám háztartásbeliként nem dolgozott. Elváltak mindketten, de gyerekként erről semmit nem tudtam. Főiskolás voltam a Színművészetin, amikor elárulták. Úgy járt össze a két család, mintha mi sem történt volna” – mesélte Pásztor Erzsi. A színésznő végül azt is elárulta, miért romlott meg a szülei házassága, és hogy ez miként derült ki a számára. Mint azt elmondta, keresztanyja egyszer meglepte őt egy drága, rubinokkal és brillekkel kirakott arany, kereszt alakú medállal,

amelyről később kiderült, hogy az édesapja ajándékozta korábban a keresztanyjának.

„Egyszer csak arra mentem haza, hogy nincs sehol a kereszt, anyám bevallotta, hogy eladta, mert nem bírta nézni. Valamelyik alkalmazotté lett a fodrászatban, szinte ingyen, jelképes összegért odaajándékozta, annyira zavarta… A történtek ellenére anyám mindvégig a keresztanyám mellett állt. Segítette akkor is, amikor a következő házasságából beteg gyermeke született” – tette hozzá a művésznő, aki mindezek után is, haláláig jó viszonyt  ápolt keresztanyjával és továbbra is hisz a keresztszülőség szentségében.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni.

(Blikk)

(Borítókép: Pásztor Erzsi. Fotó: Szabó Réka/Index)