A hét utolsó hírösszefoglalójában még: újabb információk kerültek napvilágra a legutóbb drogbotrányba keveredett celebről, kiderült, mit rögzítettek a kamerák Babicsek Bernát tragédiájának éjszakáján, Schobert Norbi varázslatos ajándékkal lepte meg feleségét 21. évfordulójuk alkalmából, Caramel őszintén beszélt a származásáról.

Nagy Ervin

Október 12-én adott életet ikreinek Borbély Alexandra. A színésznő egy hónap után, csütörtökön térhetett haza otthonába, a hírt pedig nagy örömmel osztotta meg ő és férje, Nagy Ervin is a közösségi médiában. Mindketten egy-egy családi fotót posztoltak az Instagramra.

Ikerlányaiknak az Elza és Franciska nevet adták.

Babicsek Bernát

Lassan egy éve, hogy saját otthonában, füstmérgezésben meghalt Babicsek Bernát. Mint ismert, a biztonsági szolgálathoz december 31-én érkezett riasztás, a színész riasztóberendezése ugyanis áramkimaradást jelzett. A kiérkező járőrök állításuk szerint nem érzékeltek gondot, ám Babicsek szülei feljelentést tettek halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, ugyanis a nyomozati iratok alapján úgy vélték, a tragédia megelőzhető lett volna.

Bár a nyomozás azóta is folyik, eddig nem ismert részletek derültek ki az ominózus estéről. Babicsek Bernát édesanyja a Borsnak elárulta, mit rögzítettek fia házánál a biztonsági kamerák.

„Amikor bejelzett a riasztó Bernát házában, kijöttek a biztonsági cégtől, és azt állítják: nem találtak semmilyen rendkívülit. A felvételeken viszont látni, hogy közel sem ment a házhoz, csak a betörés nyomát kereste. Holott áramkimaradást jelzett a riasztó. A rendszer akkumulátorra kapcsolt, ezért irányították oda az intézkedőt. Állítólag hallották, hogy a tulaj bent horkol… de ezt hogyan lehetne kintről hallani, kérdem én? Az ablakok nem voltak nyitva. Tisztán látszik: nemtörődöm módon jártak el a helyszínen. Ezek tények: vártak egy kicsit, és eltűntek, mint aki jól végezte dolgát. De ha jól végezte volna, talán ma is élne a fiam!” – kesergett Márta, aki azért sem szeretné annyiban hagyni a történteket, hogy ügyükkel példát statuálva mások segítségére legyenek.

Újabb drogbotrány

Tegnap érkezett a hír, hogy a Terrorelhárító Központ (TEK) egy Sopronban élő celebnél razziázott kábítószer-kereskedelem gyanújával. Mint azt azóta a Blikk kiderítette, nagy valószínűséggel VV Hunorról, a RTL ValóVilág 9. évadának játékosáról lehet szó.

„Hunor mindig adott magára, de az utóbbi időben megszaporodtak a márkás holmijai, menő autója lett, jó ruhái. Nem tudtam pontosan, miből telik neki minderre” – fogalmazott a lapnak egy forrásuk, míg egy másik, az egykori valóságshow-szereplőhöz közelálló barát úgy nyilatkozott: ő is úgy tudja, hogy Hunor az érintett híresség, ámbár meglepték a történtek, ugyanis „rendes, jóravaló fiúként ismerte meg”.

Legutóbb egy énekesnőt, pletykák szerint Tóth Andit szállították kórházba az otthonából, mert rosszul lett a szervezetében lévő kokaintól. Két héttel ezelőtt Herczeg Zoltán divattervezőt vették őrizetbe, akitől kábítószert foglaltak le a rendőrök és annak kereskedésével is meggyanúsították. Az ügynek már legalább két letartóztatottja van, és az is felmerült, hogy más celebek, közéleti szereplők is belekeveredhetnek még a botrányba.

A ValóVilág-szereplő ügye kapcsán a Blikk kereste a Győr- Moson-Sopron Megyei Rendőrkapitányságot és az Országos Rendőr-főkapitányságot is, ám a hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak.

Caramel

Az énekes a Szabad Földnek beszélt őszintén a származásáról, valamint arról, szerinte hogyan sikerülhet a romáknak kitörniük. Mint azt elárulta: őt a folytonos tudásvágy és tanulás hajtotta.

Mi Törökszentmiklóson teljesen kilógtunk a sorból, például azzal, hogy a nevelőapukámnak – aki egyébként nem roma származású – a könyvespolcokon több ezer kötete sorakozott. Vele együtt bújtam az ismeretterjesztő folyóiratokat” – mesélte az előadó, aki  a mai napig sok tudományos cikket olvas. Sosem tagadta, hogy egy romatelepről származik, tíz éven át segédmunkásként is dolgozott. Végül a Megasztár 2. évadában sikerült megcsillogtatnia tehetségét.

Rám nem hatott torzító hatással sem az, amikor a cigánytelepen éltem, sem az, amikor a Megasztár megnyerésével hirtelen reflektorfénybe kerültem

– árulta el Caramel, akit bár sokan támogatnak, nem mindenki tud azonosulni az életmódjával. Az énekes úgy véli, egyesek számára fájó pont lehet őt szereplés közben látni, az ugyanis azzal szembesítheti sorstársait, hogy nekik nem sikerült kitörniük. Ennek ellenére Caramel szívesen énekel roma iskolásoknak vagy vesz részt olyan eseményeken, ahol beszélgethet roma gyerekekkel. Célja, hogy a tanulásra inspirálja őket.

Hosszabb távon csak az oktatás segíthet a romák felzárkóztatásában és a különbségek mérséklésében. [...] Én mindig egy önálló gondolatokkal és saját eszköztárral rendelkező, félkész embernek éreztem magam, amióta az eszemet tudom. Valószínűleg ez a 'fékész-érzés' hajt, inspirál, ösztökél folyamatosan.

Schoberték

Huszonegy éve, hogy összeházasodott egymással Schobert Norbi és Rubint Réka. A pár a mai napig rendszeresen jár randizni, tavaly pedig a 20. évfordulójuk alkalmából ismét megerősítették házassági fogadalmukat. Az idei évben egy igazán romantikus ajándékkal készült feleségének névnapja, valamint újabb évfordulójuk alkalmából a fitneszguru.

„21 szál rózsával lepett meg a Szerelmem ma este, és azért épp 21 szállal, mert 2001. november 11. óta vagyunk egy pár, vagyis 21 éve. 2001. október közepétől Norbi megállás nélkül udvarolt, egészen 2001. nov. 10-ig. A névnapomat akkor a barátaimmal töltöttem, de mivel egész éjjel Norbival SMS váltásban voltam, eldöntöttem, hogy ha 1 napig is, de megpróbálom Vele. A névnapom utáni reggelen kimentem Szentendrére, és délután odaköltöztem Hozzá. 10 nap múlva elvitt Mexicoba, és az első este megkérte a kezem, vagyis megkérdezte: Elkísérem-e Őt egy életen át? A válaszom: igen volt” – írta egy Instagramon megosztott fotó mellé Rubint Réka, aki egyben megköszönte követői névnapi köszöntéseit.

Stohl András

Tizenkét évvel ezelőtt ittas állapotban súlyos közlekedési balesetet okozott az ismert színész és műsorvezető, éppen ezért többek szerint igencsak ironikus, hogy pont Stohl Andrást kérte fel a Suzuki, hogy legyen a biztonságos vezetésről szóló kampányuk arca. A hír többeket felháborított, míg mások jó ötletnek tartják, mondván: nem is választhattak volna nála hitelesebb személyt, hiszen tanult múltbéli hibájából.

„Sokfélék vagyunk és sokféleképpen is vezetünk! Különböző módokon reagálunk veszélyes szituációkra, és ezek a reakciók, általában nem a biztonságos közlekedést segítik elő. Melyikben ismertek magatokra? Biztos? A Magyar Suzuki kutatása szerint másnak látjuk magunkat a volán mögött, mint amilyennek a környezetünk érzékel bennünket. Nos, én kipróbáltam, hogy milyen is lehetek/lehetnék egy adott helyzetben? Az Együtt az utakon kampány segít, megismerni, és átírni a vezetési stílusod.

Sosem késő változtatni. Kezdjétek el, ne a saját hibáitokon keresztül kelljen megtanulnotok, mint Nekem. Még visszatérek…!”

– írta a színész a közösségi oldalán. 

(Borítókép: Nagy Ervin és Borbély Alexandra; Stohl András. Fotó: Bodnár Patrícia/Index/RedLemon)