Ének- és tánctudásával egy egész világot elkápráztatott, azt azonban már kevesen tudják, hogy szájdobolásban is verhetetlen tehetség volt Michael Jackson.

A pop királyának nevezett énekes viszontagságokban bővelkedő életet élt, bár tehetségét egy világ csodálta, az élete során, majd halálát követően is rengeteg támadás érte. Gyermekzaklatás és szexuális zaklatások vádjával kétszer is bíróság elé állt, ám mindkét alkalommal felmentették. Egyszer peren kívül sikerült megegyeznie a felperesekkel, akiknek 200 millió dollárt, mai árfolyamon több mint 78 milliárd forintot fizetett ki. Rendőrségi akták szerint gyerekeket ábrázoló pornográf felvételeket is találtak nála, a gyermekmolesztálásról szóló vádak pedig az énekes halála után sem csitultak. Ezeket csak ismételten felerősítette a 2019-ben mozikba kerülő Leaving Neverland című kétrészes, összesen 4 órás dokumentumfilm, amely két, egykor érintett gyerek felnőttkori vallomásaiból készült.

Mindennek ellenére a legtöbben a mai napig egyfajta ikonként emlékeznek Michael Jacksonra, a páratlan tehetségre, akinek bár temérdek titok övezte az életét, különleges előadásmódjával elvarázsolta a nézőket, táncmozdulatai egyenesen hipnotikusak voltak, egyedi hangja pedig máig ott cseng a fejekben. Zenei tehetsége mindmáig megkérdőjelezhetetlen, a maga idejében például beatboxban is úttörőnek számított. A szájdobolás ugyanis még nem volt annyira elterjedt, mint manapság, ő azonban kellő magabiztossággal egészen elképesztő ütemeket hozott létre pusztán az ajkaival. Íme:

(Promotions)

(Borítókép: Michael Jackson. Fotó: Getty Images)