A hét utolsó hírösszefoglalójában még: Zalatnay Sarolta megértő társra vágyik, fokozódik a dráma az Ázsia Expresszben, csalfaságukról vallottak A Nagy Ő női versenyzői, emberek tucatjai kísérték utolsó útjára Maros Gábort.

Majka

Keményen beleáll a magyar politikai elitbe legújabb zenéjében Majka. Molnár Tamással közösen írt, Azt beszélik a városban című dalában kemény társadalomkritikát fogalmaz meg a szegénységről, gazdagságról, a képmutatásról és egyéb komoly témákról.

Érintik például az orosz-ukrán konfliktust, valamint politikai kérdéseket és a hatalom képviselőinek képmutatását is.

„A másik parizerrel pózolgat, meg kamuzik a népnek,
Szembeköpi a sajátjait, ha úgy hozza az érdek.
Vajon melyik az az oldal, amelyik neked jót akarna,
Melyik segít igazán, melyik nem lép a nyakadra,
A kiöregedett komcsi, akinek nem jutott a húsból,
Vagy a kamu keresztény, akivel az ereszen lecsúszol.”

– utal a szövegben a magyar politikai életből jól ismert személyek visszás ügyeire. A rapper a dal végén egy erős konklúziót is megfogalmaz a hazai hatalmi helyzet kapcsán:

„Csak pofázik mindegyik, mert abból van lé,
És csak potyázik a pénzünkön a sok csőcselék,
Mindegy, hogy jobbra vagy balra húzod be az X-et,
Mert semmik nem vagyunk, csak a színházukban díszlet.”

A dalt alig 12 óra alatt több mint 210 ezren hallgatták meg a YouTube-on – szúrta ki a Blikk.

Cini

Zalatnay Sarolta a Borsnak vallott arról, hogy a hetvenes éveiben már nem a mindent elsöprő szerelmet keresi, „csak” egy olyan társra lenne szüksége, akivel megértik és támogatják egymást.

„Hogy őszinte legyek, mindenre számítottam, miután két hónappal ezelőtt megjelent a DR BRS-sel közösen újragondolt Várlak még című dalom, de arra nem, hogy férfiak tömege kezd el nekem újra udvarolni. Bevallom, hízelgő a sok megkeresés, de közben azt vettem észre, hogy már nem azt érzem a soraikat olvasva, mint korábban. Nyilván jólesik és hízelgő ez a fajta figyelem, de olyan régóta kerestem már a szerelmet, hogy közben elszaladt az idő, és szép lassan ez a fajta vágy átalakult, lecsitult bennem. Ma már csak mosolygok, ha szerelmes üzenetet kapok…” – mondta Cini, majd hozzátette: sokkal többre értékelne egy olyan férfit, aki maga is inkább egy barátra, szövetségesre, társra vágyik, és ezt ő benne találja meg.

„Érzelmekből, köszönöm szépen, kijutott nekem elég, de ahogy a példa mutatja, az örök szerelem elkerült, és talán nem véletlenül alakult így az életem. Tulajdonképpen hetvennégy évesen egy kapcsolatba nem is kellenek a nagy lángolások és a mindent elsöprő érzelmek. Ezeknél mind fontosabb a nyugalom, a megértés, a támasz és a feltétlen elfogadás. [...] Egyszerűen csak jólesne néha főzni valakinek úgy, hogy fintorgás nélkül meg is eszi, vagy csak egymásra figyelve átbeszélni a nap eseményeit olyan 'öregesen'. Aztán hallgatni, ahogy alszik mellettem ő, aki ért engem, akit én is értek, és aki számára nem teher, ha elnyöszörgöm, hogy fáj a hátam, a derekam, vagy a térdem, és akinek én hozhatom a vizes borogatást, ha ugyanezek bántják.

Azt a férfit, barátot keresem, aki fogja majd a kezem a végóráimon, vagy aki azt szeretné, ha én állnék ott mellette a búcsú perceiben”

– vallott vágyairól Zalatnay Sarolta. Azt a férfit, barátot keresem, aki fogja majd a kezem a végóráimon, vagy aki azt szeretné, ha én állnék ott mellette a búcsú perceiben.

Ázsia Expressz

Dráma drámát követ a TV2 Ázsia Expressz című műsorában: napokkal azután, hogy Nemazalány és párja, Moh kiesett, mentő érkezett a forgatási helyszínre.

Váratlan fordulatnak lehettek tanúi az Ázsia Expressz nézői a legutóbbi, csütörtöki adás alkalmával. Bár Halastyák Fanni és Szlépka Armand jó időt futott, nem tudtak minden feladatot hibátlanul teljesíteni, végül pedig az a boríték maradt náluk, amelyben az az üzenet állt:

számotokra véget ért az Ázsia Expressz.

Bár Szlépka aránylag jól fogadta a kiesésüket és próbálta tartani a lelket szerelmében, Halastyák nagyon csalódottan tért haza, még saját hitét is megkérdőjelezte.

Az életem során akármi is volt, soha nem éreztem magam elsőnek, és nagyon szerettem volna most az lenni. Ez most egy nagyon rossz érzés.[...] A Jóisten valahogy mindig ezt csinálja velem. Kicsit elvesztettem a hitemet, de majd biztos visszajön. [...] Nagyon örülök, hogy eddig itt lehettünk, a Jóistennel majd kibékülök. [...] Armanddal nem fogunk szétmenni, szeretni fogjuk továbbra is egymást, nagyon sokat tanultunk egymásról és egymástól is. Otthon, nyugodt környezetben fogjuk tudni, hogy mindig egymásra koncentráljunk" – fogalmazott az énekesnő. 

Az utolsó, mai napon végül a Darinka-Ernő és a Csekka-Kata páros indulhat a 10 millió forintos fődíjért. Hogy utóbbiaknak mennyi esélyük lesz, igencsak kérdéses, a TV2 ajánlójából ugyanis kiderül, hogy Gyebnár Csekka a végső futam előtt rosszul lett és mentő érkezett hozzá.

Maros Gábor

Fehér virággal a kezükben, nagyjából 40-50 fő kísérte utolsó útjára a budapesti Farkasréti temetőben Maros Gábor színművészt november 17-én csütörtökön, délután 2 órakor. A gyászolókat Maros első felesége, Bencze Ilona fogadta a búcsúztatón – írja a Bors.

Maros Gábort sokoldalú művésznek ismerték, prózai szerepekben és zenész műfajokban is megállta a helyét. Itthon többek között az Operettszínházban és a Csokonai Színházban játszott, külföldön Bécsben és Münchenben is színpadra állt, valamint az amszterdami Concertgebouw-ban is éveken át fellépett. Egészsége azután kezdett rohamosan romlani, hogy tavaly sztrók miatt kórházba került. Élete utolsó időszakában már annyira rossz egészségügyi állapotban volt, hogy folyamatos orvosi felügyeletre szorult, végül a szervezete feladta a harcot: a színész 75 éves korában, október 25-én vesztette életét. Temetésén családja, barátai, pályatársai és tisztelői kísérték el utolsó útjára.

A Nagy Ő

Őszintén vallottak korábbi kapcsolataikról a TV2 A Nagy Ő című reality műsorának versenyzőnői. Az Árpa Attila szívéért küzdő hölgyeket a műsorvezető, Lékai-Kiss Ramóna faggatta arról, hogy voltak-e már hűtlenek életük során.

Kiderült, hogy szinte mindegyikük csalta már meg a párját a múltban.

Berki Krisztián és a Viszkis

A közös könyvükből befolyó pénzzel szeretné támogatni Berki Krisztián félárván maradt kislányait Ambrus Attila, azaz a Viszkis – írja a Blikk. A keramikusként dolgozó Ambrus azután ragadott tollat a médiasztárral közösen, hogy megnyerték a TV2 Ázsia Expressz című műsorának első évadát. A Rosszfiúk Ázsiában című, 2018-ban megjelent könyvben a verseny során átélt kalandjaikról írtak, a kiadótól pedig mindketten kaptak ezer-ezer példányt saját eladásra. Ambrus bevallása szerint mind a kétezer darabot neki postázták, ám bárhányszor kérte Berkit, hogy vegye át tőle a saját példányait, a néhai médiaceleb nem foglalkozott a kötetekkel.

„A saját részemen már régen túladtam, de az ő darabjai a mai napig nálam porosodnak. [...] Bármennyiszer is kicseszett velem Krisztián és vitáztunk össze, nagyon megrendített a halála. Egyfolytában csak a két kislányra tudok gondolni, akik kénytelenek lesznek apa nélkül felnőni. Szeretnék nekik valahogyan segíteni, ezért is határoztam el, hogy eladom azt az ezer darab könyvet, amit Krisztián nálam hagyott, a befolyt összeget pedig a gyermekeinek adom. Háromezer forintért árulom, így, ha mindegyik elkel, hárommillió forint gyűlik össze, amit elfelezve szeretnék Emma és Nati számlájára utalni” – árulta el a Viszkis, majd hozzátette: nincs könnyű dolga, ugyanis véleménye szerint Berkit sokan nem szerették. „Aki eddig megvette a könyvet, inkább a rám való tekintettel, vagy azért, hogy segítsen a félárván maradt kislányain. Ilyen tempóban, úgy számolom, jövő őszig sikerül mindet eladnom, és átutalni a kislányoknak a pénzt. A feleségem már tervezi, hogy Pamelával és Mazsival is felveszi a kapcsolatot, hogy egyeztessünk a pénz küldésének részleteiről.”

(Borítókép: Berki Krisztián és Majka. Fotó: Kaszás Tamás/Index//Vasvári Tamás/MTI)