Miközben vasárnap Magyarországon két helyszínen két turistát ért komoly baleset, Ausztriában végzetes balesetet szenvedett egy túrázó család.

 Az alsó-ausztriai házaspár öt- és hároméves kisfiával a Hohe Wandot (Magas Fal) akarta megmászni a meredek, sziklás hegyoldalban kialakított, kábelkorlátokkal biztosított túraösvényen. Céljuk a Hubertus nevű hegyi menedékház lett volna. Ám oda már nem érkeztek meg – írja a Kronen Zeitung.

Útközben tragikus baleset érte őket: a nagyobbik fiú egy meredek sziklapárkányon megcsúszott, a kábelkorlát alatt kicsúszva zuhanni kezdett lefelé a mélybe. Az apja utána akart kapni, hogy megmentse, de eközben elveszítette az egyensúlyát, és ő maga is lezuhant. Vele kisebbik, hároméves fia is, őt ugyanis egy gyerekhordozóban a hátán vitte. Mindhárman legalább 150 métert zuhantak, és egy úttalan, megközelíthetetlen erdős területre estek – közölte a rendőrség.

Két mentőhelikopter indult a helyszínre, a mentőegységek kötéllel ereszkedtek le a szinte teljesen megközelíthetetlen helyre. A 36 éves apán és a 3 éves kisfiún már nem tudtak segíteni, hiába küzdöttek az életükért. Az idősebb fiút Bécsbe szállították, ott intenzív osztályon kezelik, állapota válságos, életveszélyben van. Az anya, aki a tragikus zuhanást tehetetlenül nézte végig,  sokkos állapotba került.