Még mindig nem világos, az instabil férfi miért vetett véget anyja életének, aki köztiszteletben állt. A szomszédok azt hitték, halloweeni tréfa a lefejezés. A legdurvább élménye a járókelőnek lehetett, aki a nyílt utcán találta meg a fejet.

Lefejezte saját anyját, majd a LIRR nevű helyi vonat elé ugrott egy férfi New Yorkban, a várost megdöbbentette a bűneset – írja a New York Daily News. Derek Ward a 66 éves Patriciával végzett, aki egy főiskolán volt professzor, és a hatóságok szerint semmi olyat nem tett, ami miatt ilyen halált érdemelt volna. A 35 éves elkövető a rendőrök szerint vagy tíz éve pszichiátriai gondokkal küzdött. Úgy tűnik, a lefejezés után még órákig gubbasztott anyja megcsonkolt teste mellett, majd lehurcolta a második emeletről a Secatogue Roadra.

Egy kés volt a gyilkos fegyver, a testen több szúrásnyomot és törött csontokat találtak – közölte a rendőrség. Úgy tudni, a nőt utoljára négy órával a test megtalálása előtt látták. Az ijedt szomszédok eleinte azt hitték, valamiféle halloweeni viccelődés áll a háttérben, azért a kiabálás. „Ki tett mit? Egy szörnynek kell lenned, hogy ilyet tegyél... Azon gondolkodom, hogy elköltözöm" – mondta az egyik rémült szomszéd a lapnak. Mindenesetre a köztiszteletben álló nő testét este 8 óra felé találták meg, egy járókelő szintén halloweeni csínynek vélte az utcán heverő fejet.

Egy családtag azt mondta, ilyeneket csak a tévében szokott látni, sose gondolta volna, hogy valaha az ő famíliájával történhet ilyesmi. A News megtalálta a lakást kitakarító egyik embert is, aki arról számolt be, hogy minden csupa vér volt. A környék ráadásul nem egy rossz vidék, itt még luxuslakások is vannak. A nőt amúgy csendes, békés nőként ismerték, akit gyakran láttak, amint kis kutyáját sétáltatja. Ő és a fia három hónapja költöztek ide.

Derek Ward 45 napot rács mögött töltött 2006-ban, mert váliumot és egy 9 milliméteres fegyvert találtak nála. 2003-ban is volt dolga a rendőrséggel. 2013-ban fordult válságosra a lelkiállapota, amikor meghalt a nagyapja. A család emellett is sokat veszített: Ward öccse meghalt még 1997-ben, apja pedig elvált anyjától.