Nem vagyok az irodában. Határozatlan ideig. Sürgős érdeklődés, de tényleg bármilyen érdeklődés esetén, kérem keressen olyasvalakit, aki nem egy őrült pszichopata!

Ez állt abban a szövegben, ami a nemrég Hongkongban két prostit megölő bankár, Rurik Jutting automatikus e-mail-válaszában szerepelt – írja a Gawker

A brit Jutting november 2-án adta fel magát a rendőrségen, bevallva, mit tett. A helyszínre kiérkező rendőrök a férfi 31. emeleti lakásának erkélyén egy bőröndbe csomagolva női holttestet találtak, míg a lakásban egy összevagdosott nő haldoklott. Őt már kórházba se tudták szállítani, a helyszínen életét vesztette a torkát ért vágástól.

A Merrill Lynch befektetési banktól (egyes helyeken Bank of Americát írnak, mivel a bank a Merrill tulajdonosa 2008 óta) nemrégiben távozott bankár egyre valószínűbb, hogy az Amerikai pszichóból meríthetett ihletet (ebben a Christian Bale játszotta karakter egy elismert New York-i üzletember, aki éjjelente passzióból öl). Jutting mindkét áldozata indonéz prostituált volt a hírek szerint, bár egyes portálok egyiküket fülöp-szigetekinek írják le.

Egyikük egy kétgyerekes anya, Sumarti Ningsih, őt október 27-én ölte meg a férfi, majdnem lefejezve áldozatát, a másikuk pedig egy Jesse Lorena nevű nő, akivel többször látták Juttingot.

A 29 éves Jutting volt barátnője azt mondta a New York Daily News szerint, hogy a férfi depressziós volt, és az öngyilkosság is megfordult a fejében a munkahelyén ránehezedő nyomás miatt. A nő rendes embernek tartotta az elkövetőt, aki már neki is mondta, hogy akadnak anyagi gondjai és a munkatársaival sem jön ki igazán. A News hozzáteszi, Jutting luxuslakásán szexjátékokat és némi kokaint is találtak a helyszínelők, sőt úgy tudni, a férfi a mobilján több száz képet tárolt az áldozatokról.