Kemény önbíráskodási történeten döbbent le India a napokban a Gawker szerint: egy lányt megerőszakolt egy 45 éves férfi (legalábbis a lány apja őt gyanúsította ezzel), mire a 36 éves apa bosszút állt, és megölte a feltételezett erőszakolót. Az eset északon, Delhi Kadzsuri Kász nevű kerületében történt szombaton az Indian Express szerint.

A mindössze 14 éves lányt megfenyegette a támadója, ő ennek ellenére elmondta, mi történt vele két hónappal korábban, amikor apja nem volt otthon. Ráadásul az Independent szerint később kiderült, hogy a lány terhes, emiatt teljesen bezárkózott, alig mert kimozdulni otthonról.

Az apa nem akarta nagy dobra verni a történteket, ugyanis Indiában a mostanság történt súlyos esetek ellenére is megbélyegzi a közösség a megerőszakolt lányokat, nőket. Így a férfi a saját kezébe vette az igazságszolgáltatást.

India és az erőszak

A nagyon erős hagyományok miatt is alakult ki, hogy a hatóságok sokszor félrenéznek, ha nemi erőszakot észlelnek, és kiközösítik az áldozatokat. Hogy ez mennyire nem természetes, az 2012-13 fordulóján derült ki, amikor egy csoportos nemi erőszak áldozata belehalt egy buszon (!) szerzett sérüléseibe. A helyzet gyorsan eszkalálódott, hatalmas tömegtüntetések és zavargások törtek ki országszerte, így Delhiben is, és a kormány is ígéreteket tett, hogy megreformálja a rendőrséget, és nagyobb energiát fektet a megelőzésbe.

Meghívta magához „üzleti ügyben" vacsorára az orvosi eszközök kereskedelmével foglalkozó, mellesleg családos erőszakolót. Miután elfogyasztották az ételt, az apa rátámadt a férfire, egy székhez kötözte, majd megkínozta. Egy felhevített csípőfogóval kínozta a nemiszervét, majd megfojtotta. Az Independent szerint az apa vallomásában így nyilatkozott a kínzásról:

Egyszer megégettem a nemiszervét, sikoltott. Megtettem még egyszer, erre megborzongott. Amikor harmadszor is megtettem, nem mozdult meg.

Ezután elment a rendőrségre, és feladta magát. Ott elmondta, már jó ideje forralta a bosszút, bár megölni nem akarta a férfit. A rendőrség az Express szerint valóban megtalálta a holttestet a házban, értesítették a családját, megkezdték a boncolást, és letartóztatták a tettest, az apát emberöléssel gyanúsítják.