Holtan találták meg Miss Hondurast, akit november 13-a óta keresett a rendőrség – írja az NBC. A 19 éves María José Alvarado holttestét testvéréével, Sofía Trinidad Alvarado Muñozéval (23 éves volt) együtt találták meg, a USA Today szerint egy Cablotales nevű, hegyi faluban-

Leandro Osorio, a Nemzeti Bűnügyi Nyomozóiroda vezetője közölte, megvannak a fegyverek, és a jármű, amelyet a holttestek szállítására használtak. Valószínűleg múlt csütörtökön gyilkolták meg a testvéreket nem sokkal elrablásuk után. Miss Hondurast hátulról, nővérét szemből lőtték le.

Kedden a rendőrség elmondta, hogy két férfit gyanúsítanak a nők eltűnése miatt, egyikük, Plutarch Ruiz a szépségversenyző nővérének barátja volt. Mindkettejüket kihallgatták. Az Alvarado-nővéreket utoljára egy rendszám nélküli autóban látták, amint egy Santa Barbara-i buliból távoztak. Van egy harmadik személy is, egy védett tanú, aki „hasznos információt szolgáltatott a rendőrségnek”.

Mint az NBC írja, Hondurasban a legnagyobb a gyilkosságok száma a lakosság arányához mérve, az ENSZ számításai szerint százezer emberből 90,4 erőszakos halált hal.  Ez csaknem a duplája a venezuelai aránynak – ahol idén ugyancsak meggyilkoltak egy szépségkirálynőt. Mónica Spear azért utazott haza, hogy megmutassa a lányának szülőföldjét.