Fotókat adott ki a rendőrség, hogy megtalálják azokat a személyeket, akik kiraboltak egy luxusóra-boltot az Andrássy úton – olvassuk a police.hu-n.

A négy keresett férfi tehát november 22-én, 11 óra körül ment be az óraüzletbe. Két alkalmazottat és a biztonsági őrt bántalmaztak, megbilincseltek, ezután betörtek több vitrint, kivették belőlük az órákat, majd elmenekültek.  Lássuk őket!

Az egyik elkövető 50-60 év körüli, átlagos testalkatú, 165-175 centiméter magas férfi. Fejformája szögletes, haja és rövid bajusza ősz, arca ráncos. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű, bőr baseballsapkát és barna színű, feltehetően dioptriás szemüveget viselt. Szögletes orrú, fekete színű bőr cipőt, fekete színű nadrágot, fekete színű, zakószabású bőrdzsekit és magas nyakú, szürke színű, kötött garbót viselt. Nála volt egy vállon átvethető, kék színű sporttáska.

Egy másik elkövető 25-35 év körüli, 190-200 centiméter magas, erős testalkatú férfi.  Haja színe szőkésbarna vagy ősz, fejformája kerek, arca széles, borostás. Szeme színe barna, ajka telt. Fekete színű farmernadrágot, fekete színű cipőt és szintén fekete színű, derékig érő, kapucnis kabátot viselt. Egy fekete színű hátizsák volt nála.

A harmadik elkövető 20-30 év körüli, 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszúkás, csontos arcú, kék szemű, kopasz, hosszú orrú férfi. A rabláskor világoskék színű, derékig érő pufikabátot, világoskék színű farmernadrágot, és sötét színű cipőt viselt. Egy papírzacskó volt nála, benne egy szürkés árnyalatú hátizsákkal.

A negyedik rabló 25 év körüli, átlagos testalkatú, 165-180 centiméter magas férfi. A fiatal férfi fejformája hosszúkás, arca keskeny, orra nagy, álla hegyes. Rövid haja színe barna, arcszőrzete nem volt. Az elkövetéskor elegáns fekete színű inget, szürke színű, zakószabású kabátot, fekete színű nadrágot és fekete színű cipőt viselt.

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya kéri, hogy aki a fotón látható férfit felismeri, illetve az ő és társai jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-443-5000-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől csütörtökig: 8-16, pénteken: 8-13) a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.